Boli venerice sau pudoare bine temperata? Iata de ce este indicat sa mergi imediat la doctor!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 29 sep 2020, 11:00

Mai mereu, despre problemele intime se discuta, argumentat sau nu, cu multa prudenta, pe care insa am numi-o mai degraba jena.

Un sentiment nu tocmai firesc si mai ales deloc sanatos, fie si numai pentru un motiv extrem de important. Pe langa periculozitatea maxima a bolilor venerice, deseori ignorata cu o iresponsabilitate condamnabila (a nu se uita ca acestea sunt transmisibile catre partener), ele sunt si din ce in ce mai raspandite, in contextul unui libertinaj general promovat chiar pe canale publice de mare impact.

Maladiile transmisibile pe cale sexuala sunt insa in crestere si pentru ca unele dintre ele nu prezinta niciun simptom, astfel ca persoana respectiva nu stie ca este infectata, putand astfel transmite boala unei/unor alte persoane,

cu care are contact sexual neprotejat. Nu prea se cunoaste, insa exista numeroase boli cu transmitere sexuala: sifilis; blenoragie (gonoree); trichomoniaza urogenitala; candidozele; chlamidiaza; herpesul genital; verucile genitale; vaginita; paduchii laţi; hepatita tip B; infectii HIV-SIDA. Pentru motivele mentionate, credem ca e bine sa semnalam principalele indicii care ar trebui nu doar sa ne puna pe ganduri, ci si sa ne trimita la medicul specialist.

Blenoragia- Blenoragia (gonoreea).
La 3-5 zile de la raportul sexual infectat se produce imbolnavirea prin: la barbat, aparitia unei scurgeri purulente din canalul urinar; la femeie poate trece neobservata, manifestandu-se uneori prin abundenta unei secretii vaginale banale.

Prezentarea la medic si tratarea bolii conform indicatiilor acestuia duc la vindecarea sigura si rapida. In cazul cand tratamentul se instituie prea tarziu, apar complicatii prin propagarea infectiei la nivelul intregului aparat genito-urinar. Mai mult, dupa ani buni de la o imbolnavire de blenoragie cu complicatii, persoana in cauza poate avea si o alta surpriza: sterilitatea.
Citeste continuarea pe kfetele.ro!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri: