Bolile vor fi îndepărtate dacă rostim această rugăciune la data de 3 ianuarie 2024, potrivit calendarului ortodox

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 02 ian 2024, 16:00
Ce sfânt ne ajută să îndepărtăm bolile în această zi sfântă
Sursa: doxologia.ro

Calendar ortodox 3 ianuarie 2024. Sărbătoare pe 26 noiembrie, atunci când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Proroc Maleahi.

Calendar ortodox 3 ianuarie 2024, data la care Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Proroc Maleahi, este ultimul dintre cei 12 proroci „mici” din Vechiul Testament.

Iată rugăciunea puternică pe care este bine să o rostești pe 3 ianuarie pentru îndepărtarea bolilor!

Calendar ortodox pentru 3 ianuarie 2024

Sărbătoare 3 ianuarie. Sfântul Proroc Maleahi este sărbătorit în fiecare an pe data de 3 ianuarie în calendarul ortodox. 

Sfântul Proroc Maleahi este pomenit la data de 3 ianuarie 2024, iar acesta a fost născut în satul Sofes, Palestina și era din seminția lui Levi, având parte de o familie numeroasă, formată din părinți și doi frați, Nathaniel și Josiah. Sfântul ce este prăznuit în această zi a fost în viață cu 450 de ani înainte ca Mântuitorul să se întrupeze.

Atât în copilărie, cât și în tinerețe, Sfântul Proroc Maleahi a ascultat cuvântul Domnului și a trăit o viață bună și frumoasă, iar din acest motiv, a primit darul prorociei și a profețit reconstruirea

Templului. Acesta a fost foarte cunoscut și pentru frumusețea de neimaginat pe care o avea, fiind asemănat cu un înger adesea de cei ce îl vedeau.

Sfântul Proroc Maleahi a fost și autorul cărții care-i poartă numele Cartea lui Maleahi, ce se află în Vechiul Testament, iar cum scrierile ce au la bază profețiile sunt ultimele, aceasta încheie Vechiul Testament, înainte de Noul Testament.

În scrierile sale, acesta spune povestea unui popor evreu ce și-a slăbit foarte mult credința în Dumnezeu, arătând prin intermediul acestora mustrările ce le-a primit întregul popor pentru acest comportament.

În timpul vieții sale, acesta a prorocit despre venirea Domnului, despre Judecata de Apoi, schimbarea așezământului și nu numai. Acesta a trecut la cele sfinte la tinerețe și a fost îngropat alături de părinții săi, în satul său natal, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare la data de 3 ianuarie

Canon de rugăciune către Sfântul Proroc Maleahi, sărbătorit pe 3 ianuarie în calendarul creștin

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dimpreună cu ceata cea de sus bucurându-te și cu aceea împreună dănțuind și veselindu-te și după vrednicie fiind plin de Lumină Dumnezeiască, de Dumnezeu insuflate, rugându-te, păzește pe cei ce prăznuiesc, cu credință, cinstită pomenirea ta, cântând Domnului.

Stih: Sfinte Prorocule Maleahi, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Împodobit fiind cu frumusețea sufletului cea în chip de înger, asemenea și cu frumusețea trupului, de Dumnezeu grăitorule, luminat ai primit Lu­mina cea de sus a Dumnezeieștii Străluciri; și cu bucurie, strigai: să cântăm Domnului, căci cu Slavă S-a preaslăvit.

Citește și: Miracole de Izvorul Tamaduirii? O femeie spune ca s-a vindecat cu apa sfintita

Stih: Sfinte Prorocule Maleahi, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu bună socotință săvârșindu-ți viața, fiind împodobit cu frumusețea obiceiurilor și cu bunele obișnuiri fiind înfrumusețat, preafericite, te-ai arătat proroc cu evlavioasă cinstire de adevăr, strigând: să cântăm Domnului, căci cu Slavă S-a preaslăvit.

Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi.

Preacurată Maică a lui Dumnezeu Atotțiitorul, Ceea ce ești de neam împărătesc, Stăpână, care numai tu Singură ai odrăslit pe Dumnezeu, Împăratul tuturor, născându-L mai presus de fire cu trup, miluiește-mă de primejdii, ca să cânt Fiului tău, căci cu Slavă S-a preaslăvit.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.