Bolnavii de diabet ar putea spune "Adio" injectiilor cu insulina. Agentia americana care reglementeaza si avizeaza punerea pe piata a medicamentelor a aprobat insulina inhalatorie

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:59

Nu se stie deocamdata cand sau daca acest produs va ajunge si la pacientii romani.

Dana are 30 de ani, iar in urma cu cateva luni, in urma unor analize de rutina, a aflat ca glicemia e prea mare. Spera sa fie o greseala. A repetat analizele si imediat a venit si diagnosticul, diabet zaharat. Tanara nu si a revenit nici acum din soc, dar, stie ca injectiile sunt singura solutie.

Si domnul Ioan a avut de tras pana s-a obisnuit cu gandul ca trebuie sa se injecteze de mai multe ori pe zi.

Desi acul din trusa unui diabetic insuliuno- dependent este subtire cat un fir de par, multi bolnavi ar vrea sa scape de acest chin. Au o sansa, spun specalistii- insulina care se inhaleaza.

FDA, agentia americana care avizeaza punerea pe piata a medicamentelor a dat deja unda verde, insa, specialistii avertizeaza ca noua formula care se absoarbe foarte rapid, direct in sange ar putea declansa boli respiratorii.

Insulina reprezinta, deocamdata, cel mai sigur tratament in lupta cu diabetul. In Romania, cel putin un milion 7 sute de mii de oameni sufera de diabet zaharat. Multi dintre ei nu sunt diagnosticati.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

##VIDEO131977##