BOMBA!!! Marioara Zavoranu isi vrea aurul de la Banicioiu inapoi! Afla de cand se lupta cu statul roman pentru bijuteriile confiscate de comunisti!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:46

Maine, la Tribunalul Bucuresti, Marioara Zavoranu are un nou termen in procesul intentat pentru recuperarea aurului pe care comunistii i l-au confiscat, sustine ea, intr-un mod abuziv, in perioada in care era doamna Banicioiu.

Maine, la Tribunalul Bucuresti, Marioara Zavoranu are un nou termen in procesul intentat pentru recuperarea aurului pe care comunistii i l-au confiscat, sustine ea, intr-un mod abuziv, in perioada in care era doamna Banicioiu.

Marioara Zavoranu se razboieste, din nou, prin tribunale. De data aceasta nu cu fiica sa, Oana, ci cu Ministerul de Interne si Banca Nationala. Marioara se lupta de mai bine de sapte ani pentru bijuteriile din aur care i-au fost confiscate pe vremea cand era maritata cu Nelu Banicioiu.
Tatal Oanei a fost anchetat penal si condamnat, iar Marioara, in urma procesului, a ramas fara aurul ei drag, care a intrat in patrimoniul statului.

Dupa Revolutie insa, s-a schimbat situatia. Guvernul a dat o Ordonanta prin care bunurile din materiale pretioase confiscate de comunisti reveneau adevaratilor proprietari. In acest caz se incadra si doamna Marioara, care simtind ca trebuie sa-si recupereze bijuteriile sau banii, in functie de evaluari, a trecut la fapte si a actionat in instanta BNR, banca unde sunt pastrate bunurile in visterie.


Dosarul este istoric si a fost prima data pe rol in 2006. In sapte ani, Marioara Zavoranu a castigat de doua ori, dar dosarul s-a casat de doua ori. A urmat o pierdere a procesului de catre doamna Zavoranu si, cum era de asteptat, un apel evolutiv din partea ei, doar este arhicunoscut faptul ca mama Oanei se lasa greu cand vine vorba de avere.

In fine, anul acesta, in mai, dosarul a a fost repus pe rol, iar prima infatisare ar fi trebuit sa aiba loc in octombrie.
Atunci, din motive avocatesti, legate de schimbarea persoanei care o reprezenta in instanta pe Mariora Zavoranu, procesul s-a amanat pentru  13 noiembrie, o data, care, spera mama Oanei si avocatii ei, sa nu fie cu ghinion.

Daca domna Marioara Zavoranu nu a vrut sa comenteze, spunand ca “este o problema personala si nu vreau sa se faca valva”, avocatul ei, Ion Boboc a fost mai transant si a explicat motivele si stadiul procesului.


“Procesul este la al doilea termen. Vom depune instantei motivele de apel si sper ca vom avea un raspuns pozitiv din partea completului de judecata. Doamna Mariana Zavoranu, dupa numele din acte, solicita bijuteriile pe care comunistii i le-a confiscat in urma anchetei penale intreprinse fostului sot, Nelu Banicioiu. Unele dintre ele sunt inca in patrimoniul BNR, la altele insa, se cere o despagubire financiara, in functie de valoarea fiecarui obiect din aur”, a declarat Ion Boboc, in exclusivitate, pentru WOWbiz.ro


Cornelia Ionescu
Gabriela Grigoriev