BOMBA. Reprezentantii unei biserici italiene sustin ca osemintele din bisericile romanesti sunt FALSE

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 19:24

O declaratie incredibila pune sub semnul intrebarii autenticitatea moastelor Sfantului Nicolae! Reprezentantii unei biserici italiene sustin ca osemintele de la noi nu sunt veritabile.

Patriarhia Romana neaga, insa, totul. Oare pana acum, ne-am inchinat la moaste fara valoare? An de an, mii de credincioasi se inchina la moastele Sfantului Nicolae. Se roaga pentru sanatate si pentru un trai mai bun. In racla aflata in Capitala e mana dreapta a Sfantului Nicolae, cel putin, asta se stia pana acum.

O declaratie a reprezentantilor bisericii San Nicola, din Bari, acolo unde ramasitele sfantului au fost atestate in anul 1957, zguduie lumea crestina.

Sa se fi inchinat oare milioanele de oameni la moaste false? Reprezentantii Bisericii Italiene sustin ca povestea sosirii moastelor in Bucuresti nu este reala.

Ba, mai mult, reprezentantii bisericii, sustin ca toate relicvele Sfintului Nicolae, in afara de cele din Bari, sunt false. Biserica Ortodoxa Romana e clara in aceasta privinta: osemintele au fost aduse in Romania in anul 1600, de Mihai Viteazul. Moastele ar fi fost primite in dar de la arhiepiscopul de Bari, in semn de recunostiinta pentru lupta impotriva otamanilor.

Inscriptia in slavona de pe Racla Sfanta atesta acest lucru.

In Bari, Italia, se afla jumatate din corpul Sfantului Nicolae. Ce s-a intamplat cu restul e dificil de spus. Unele ramasite pot fi in orice biserica din lumea aceasta, altele e posibil sa se fi pierdut. In ceea ce priveste autenticitatea tuturor moastelor din bisericile de la noi, in momentul de fata, Patriarhia Romana culege date si le centralizeaza:

In prezent, in eparhiile Patriarhiei Romane se desfasoara o activitate laborioasa de strangere a informatiilor despre Sfintele Moaste din bisericile si manastirile ortodoxe din Romania potrivit

recomandarilor Sfantului Sinod (provenienta, documentul de autenticitate, descriere succinta, scurta prezentare a vietii sfantului etc).

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Pana atunci, ne incredem in Cel de Sus!

##VIDEO117589##

 

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.