Bombardamente în estul Ucrainei. Un obuz al separatiștilor a lovit o grădiniță plină de copii

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 17 nov 2022, 06:45

Separatiştii susținuţi de Rusia au bombardat o grădiniță din Stanîcino-Luhanske, regiunea Luhansk, la ora 9:00 joi dimineață, potrivit administrației locale.

O grădiniță a fost bombardată în Ucraina. Rusia spune că focul a fost pornit de separatiștii proruși și neagă că ar fi făcut această mișcare.

Citeste si: Rusia sustine ca zece grupuri de soldați au plecat din Crimeea! SUA: Rusia a suplimentat trupele militare cu aproape 7.000 de soldați la granița cu Ucraina

Grădiniță distrusă cu tunurile în Ucraina

În Stanîcino-Luhanske, o grădiniță a fost lovită de un obuz. În momentul atacului, în grădiniță se aflau copii și educatori. Trei angajați ai grădiniței au fost răniți, iar soldații ucraineni au ajutat la evacuarea educatorilor și a copiilor. După atac, jumătate din localitate a rămas fără curent electric.

Forțele ucrainene mai precizează că atacurile cu mortiere, lansatoare de grenade și mitraliere grele care au avut loc în zona mai multor localități din regiunea Lugansk s-au soldat cu un militar ucrainean și doi civili răniți. Soldatul

a fost internat în spital cu răni moderate, potrivit sursei, care enumeră toate atacurile din ultimele ore ale separatiștilor proruși.

Citeste si: Atac cibernetic uriaș din partea Ucrainei! Site-urile instituțiilor oficiale au picat pe rând

Luhansk este controlată de rebelii proruși din 2014. Separatiștii susținuți de Rusia în estul Ucrainei au acuzat joi forțele Kievului că au bombardat teritoriul lor de patru ori în ultimele 24 de ore.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ucraina a negat că a bombardat pozițiile separatiștilor din estul țării. „În ciuda faptului că s-a tras asupra pozițiilor noastre cu arme interzise, inclusiv cu artilerie de 122 mm, trupele ucrainene nu au deschis focul ca răspuns”, a declarat un ofițer de presă al armatei ucrainene.

Separatiştii din estul Ucrainei, susţinuţi de Rusia, au acuzat, joi, forţele guvernamentale că au deschis focul asupra teritoriului lor de patru ori în ultimele 24 de ore şi au spus că încearcă să stabilească dacă atacurile s-au soldat cu victime, transmite  Reuters, citat de RomâniaTV.

Afirmaţiile referitoare la bombardamente au fost făcute într-o declaraţie emisă de reprezentanţii autoproclamatei Republici Populare Lugansk.

Potrivit declaraţiei, forţele ucrainene au folosit mortiere, lansatoare de grenade şi mitraliere în patru atacuri diferite, joi.

„Forţele armate ale Ucrainei au încălcat în mod brutal regimul de armistiţiu, folosind armament greu, care, conform acordurilor de la Minsk, ar trebui retras”, se arată în comunicat.

Ministerul Apărării al Ucrainei nu a putut fi contactat pentru declaraţii în această privinţă.

Statele Unite ale Americii au afirmat, joi, 17 februarie, că Rusia şi-a consolidat prezenţa militară la graniţa cu Ucraina cu încă 7.000 de soldaţi, în pofida anunţului Moscovei de retragere parţială.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.