Bombele SEXY ale Epocii de Aur! Cele mai senzuale artiste din perioada comunista

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 24 nov 2018, 10:23
video Foto(7)

Talentate si fermecatoare, actritele si cantaretele din perioada comunismului au sucit mintile multor barbati.

Chiar si astazi mai starnesc pasiuni prin aparitiile remarcabile din zecile de filme pe care ni le-au lasat mostenitre. Haideti sa vedem care erau cele frumoase si fierbinti artiste din Epoca de Aur.

  • Anna Szeles (21 august 1942, Oradea)

Superba actrita a fost casatorita cu Florin Piersic pana in anul 1985.

Prin rolurile sale de exceptie din „Padurea spanzuratilor” (1965), „Tinerete fara batranete” (1968) sau „Stefan cel mare – Vaslui 1475” (1975), dar si prin frumusetea ei nalucitoar,e s-a facut remarcata si a devenit instant adorata de sute de romani.

  • Manuela Harabor (2 aprilie 1968, Bucuresti)

Prin interpretarea personajului Simina din „Padureanca”, a reusit sa farmece o tara intrega, in a doua jumatate a anilor `80.

Privirea sa de un albastru hipnotizant o pozitiona printre cele mai frumoase actrite ale acelor vremuri.

  • Margareta Paslaru (9 iulie 1943, Bucuresti)

La inceputul anilor 1970, s-a facut remarcata nu doar prin vocea sa puternica, unica, dar si prin ochii sai superbi si fumusetea aparte. Din cauza regimului, Margareta Paslaru a fost nevoita sa fuga din tara, dar acest lucru nu i-a impiedicat pe romani sa ii asculte slagarele memorabile de pe placile de vinil.

  • Violeta Andrei (29 martie 1941, Brasov)

A fost sotia fostului ministru de externe Stefan Andrei, cu care s-a casatorit in noiembrie 1961. A debutat cu filmul „Golgota”, in anul 1966 (regia Mircea Dragan), iar printre rolurile de succes se numara cele din filmele „Felix si Ofelia” (1972), „Asta seara dansam in familie” (1974), „Eu, tu si...

Ovidiu” (1978) sau „Al patrulea stol” (1978). In tinerete a sucit mintile multor barbati. Potrivit zvonurilor, mult prea invidioasa tovarasa Elena Ceausescu i-ar fi interzis a mai apara in filme.

  • Angela Similea (9 iulie 1946, judetul Ilfov)

Doamna cantecului romanesc avea, pe langa vocea si talentul de exceptie, o frumusete si o gingasie aparte.

A fost casatorita cu Victor Surdu, decedat in 2011, iar de-a lungul carierei sale artistice de peste 45 de ani, a oferit publicului zeci de slagare memorabile si a primit zeci de premii si distinctii muzicale.

  • Magda Barbu (24 februarie 1929, Ocna Sugatag, Maramures – 31 martie 2009, Bucuresti)

Se spune despre Magda ca ar fi fost una dintre cele mai curtate actrite de pe marile ecrane.

Este cunoscuta mai ales pentru rolul hangitei Anita, din seria filmelor Margelatu’, dar mai ales pentru frumusetea si senzualitatea ei. A avut o cariera de succes, in teatru si film, de peste 35 de ani.

  • Stela Popescu (21 decembrie 1935, Orhei, Romania – 23 noiembrie 2017, Bucuresti)

Indragita actrita de teatru, film si televiziune, plecata de curand in lumea celor drepti, a lasat in urma sa zeci de aparitii unice, spumoase, memorabile, dupa o cariera fulminanta de 59 de ani in lumea artistica. Prin calitatile sale actoricesti deosebite, prin calitatile fizice notabile, umor si maretia sufleteasca, intra in topul celor mai frumoase artiste ale secolului XX.