BONUL FISCAL pentru societatile comerciale, o enigma pentru autoritati

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 14 oct 2020, 07:10

Cu statul nu e de gluma, mai ales cand ai de dat. Fiscul nu iarta niciun leut cand este vorba de banii pe care trebuie sa-i ia de la cetateni.

##VIDEO96807##Se pare ca altfel sta treaba cand e vorba de societatile comerciale ale statului. Aici bonul fiscal, de pilda, e o mare enigma. Mai ceva ca Triunghiul Bermudelor! Daca desfasurati o activitate comerciala, cat de mica, legea va obliga sa aveti casa de marcat si sa eliberati bon fiscal, chiar si pentru 1 leu. Altminteri riscati amenzi usturatoare sau, Doamne fereste, lucruri si mai grave. Nu-i de glumit cand e vorba de evaziunea fiscala.

La compania nationala Posta Romana, bonul fiscal este, insa, o mare enigma. Cel putin pentru functionarele de la ghiseu. Colegul nostru a mers la 3 oficii postale din Capitala sa cumparam felicitari de Anul Nou. Nu de alta, dar asa e traditia de sarbatori!

A dat banii, a luat marfa si astepta sa primeasca bonul, dar, surpriză! Doamna de la ghiseu nu doar ca nu da bonul fiscal, dar e si surprinsa ca cineva ii cere asa ceva! Pana la urma, perseverenti cum suntem, obtinem un document.



Factura, pe persoana fizica! Din ce in ce mai nedumeriti ne adresam reprezentantilor societatii. Raspunsul a venit prompt:

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Posta Romana emite bonuri fiscale sau facturi fiscale in functie de solicitarea clientilor. In exceptia prevazuta la art. 2 alin. (1) lit. f) intra doar vanzarea de timbre fiscale, postale, judiciare, precum si rovignetele sau cartile postale ,care se comercializeaza la valoarea nominala pretiparita pe acestea.



Nu peste tot e asa. Colegul nostru a gasit pana la urma un oficiu postal care ofera bonul fiscal pentru produsele cumparate. Dar legea ar tebui aplicata in toata tara, nu doar la cateva ghisee, nu-i asa?

 

Taguri: