Bonuri de masă 2023. Care va fi valoarea acestora pentru primul semestru al anului

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 05 ian 2024, 13:40

Este posibil ca, începând cu luna septembrie, să se majoreze valoarea acestora

Bonuri de masă 2023. Autoritățile române au anunțat care este valoarea tichetelor de masă pentru primul semestru al anului.

Bonuri de masă 2023. Autoritățile din România au anunțat care este valoarea tichetelor de masă pentru primul trimestru al anului curent. Valoarea tichetelor este valabilă în perioada aprilie-septembrie.

Bonuri de masă 2023. Care este valoarea tichetelor pentru primul semestru al anului

Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor au stabilit ca, pentru perioada aprilie-septembrie 2023, valoarea unui tichet de masă să fie de 30 de lei.

Acest lucru a fost stabilit prin intermediul Ordinului nr. 1.126/654/2023, care a fost publicat pe data de 31 martie, în Monitorul Oficial.

Prin urmare, până la finalul lunii septembrie, angajatorii nu vor avea voie să acorde bonusuri de masă a căror valoare să depășească 30 de lei per bon. În iulie 2022, s-a decis ca bonurile de masă să fie majorate de la 20,17 lei la 30 de lei.

Citește și: Cine sunt cei care primesc vouchere sociale pentru alimente și mese calde în 2023

Mai mult decât atât, după ce vor fi stabilite noile valori pentru al doilea semestru, este posibil ca, începând cu luna septembrie, să se majoreze valoarea acestora. Cu toate acestea, în prezent, fiecare angajator poate să ofere bonusuri de masă a căror valoare să fie mai mică de 30 de lei.

În ceea ce privește angajatorii, bonurile de masă reprezintă un avantaj, deoarece sunt considerate ca fiind cheltuieli deductibile la calculul impozitului pe profit.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Angajații care pot primi 300 de lei de Paște

Începând de săptămâna aceasta, angajații pot să primească un mic cadou financiar de Paște, în valoare de 300 de lei, dar totul depinde de dorința angajatorilor.

Orice angajator le poate oferi, dar nu este obligatoriu.

Mai mult decât atât, suma maximă ce poate fi oferită de către angajatori de Paște este de 300 de lei, iar angajatorii nu trebuie să plătească nicio taxă. De asemenea, pentru ca angajatul să beneficieze de această sumă, trebuie să fie angajat cu un contract de muncă.

Citește și: Cât costă pachetele de 25 de kilograme de alimente primite de români pentru sărbătorile de Paște 2023 și ce conțin acestea

Dacă doresc, angajatorii pot să ofere chiar și o sumă mai mare de 300 de lei, dar, pentru această diferență, vor trebui să plătească o anumită taxă la ANAF. Angajatorii care nu respectă regulile menționate anterior vor fi amendați cu până la 35.700 de lei.

Conform Codului Fiscal, sume de bani precum celei menționate anterior se pot acorda și când se sărbătorește Crăciunul, ziua de 8 martie, ziua de 1 iunie sau ale sărbători similare cultelor religioase.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?