Bonuri de masă pentru persoanele care vor să se vaccineze. Măsura intră în vigoare de astăzi. Ce valoare au tichetele?

Author: Ana Dinu
Se dau bonuri de masă persoanelor vaccinate

Vesti bune pentru persoanele care vor să se vaccineze anti-Covid, statul a adoptat măsura prin care cei imunizați vor primi tichete de masă din partea statului. Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a făcut anunțul.

Campania de vaccinare merge din ce în ce mai prost în România, în timp ce numărul infectărilor cu noul coronavirus crește de la o zi la alta. Astfel, autoritățile se arată îngrijorate de situația actuală din țara noastră și se gândesc la măsuri pentru a stopa acest lucru. Ioana Mihăilă a afirmat faptul că o parte dintre propunerile de accelerare a campaniei de vaccinare au fost acceptate. 

Măsuri de stimulare a persoanelor vaccinate

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a precizat că o parte dintre propunerile pentru accelerarea campaniei de vaccinare au fost acceptate. Printre acestea se numără și acordarea de bonuri de masă pentru cei vaccinați.

În ultima perioadă, numărul persoanelor care vor să se vaccineze a scăzut considerabil, astfel, ministrul Sănătății a luat în calcul și o serie de propuneri pentru a crește numărul persoanelor vaccinate. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Ioana Mihăilă a anunțat că a fost adoptată una dintre cele mai importante măsuri. Începând de astăzi, persoanele care se vaccinează vor intra în posesia unui bon de masă în valoare de 100 de lei. Potrivit ministrului, această decizie reprezintă o măsură de stimulare a vaccinării împotriva coronavirus.

”În ceea ce priveşte măsurile de stimulare, am agreat o măsură care a fost propusă şi anume bonuri de masă pentru cei care se vaccinează de acum încolo şi urmează să vedem posibilităţile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate. Propunerea este de aproximativ 100 de lei pentru un bon de masă, pentru vaccinare completă – a doua doză de Pfizer sau prima doză de Johnson.”,

a declarat Ioana Mihăilă.

Citeste si: Israelul impune noi restricții anti-Covid din cauza numărului crescut de cazuri cu varianta Delta

Vaccinarea, singura soluție pentru revenirea la normalitate

Ministrul Sănătății a precizat din nou că vaccinarea anti-Covid este singura soluție pentru a reveni la normal. Deși procesul de vaccinare este tot mai lent, ceea ce a trezit îngrijorare în rândul autorităților, Ioana Mihăilă încă crede în buna decizie a românilor, cu speranța că vor alege să se imunizeze.

Oficialii încearcă să fie precauți în condițiile în care valul patru al pandemiei ar putea lovi cât de curând, astfel încearcă să facă tot ce le stă în putință pentru bunăstarea românilor. Vaccinarea rămâne singura soluție pentru a trece peste această perioadă de cumpănă în care ne aflăm.

Citeste si: Noi restricţii în Bucureşti! Ce reguli intră în vigoare? Anunțul făcut de prefectul Capitalei