Bonus climatic în valoare de 500 de euro, acordat prin intermediul unui voucher. În ce condiții se acordă acesta

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 04 iul 2023, 00:05

Bonus climatic în valoare de 500 de euro, acordat prin intermediul unui voucher. În ce condiții se acordă acesta

Sursa: Karl Schöndorfer / picturedesk.com

Un bonus climatic în valoare de 500 de euro, acordat prin intermediul unui voucher, a dat naștere mai multor discuții. Problema a apărut în Austria.

Mai mulți români au primit un bonus climatic în valoare de 500 de euro, prin intermediul unui voucher. Cu toate acestea, mii de români se declară numulțumiți.

Mii de români au primit un bonus climatic în valoare de 500 de euro, prin intermediul unui voucher

Mii de români din Austria au depus datele la FinanzOnline, în mod corect, dar, în locul unui transfer bancar, au primit un voucher pentru respectivul bonus climatic.

În Austria, comportamentele ecologice sunt recompensate, pentru a-i învăța pe oameni să se poarte mai responsabil în ceea ce privește poluarea.

Mai mult decât atât, deoarece prețurile au crescut în întreaga lume, nici Austria nu face excepție, doar că oamenii vor primi, de aici înainte, pe parcursul anului curent, un bonus climatic mai consistent.

Citeste si: Voucher de 200 de lei, în schimbul unui bec vechi. Ministerul Mediului lansează programul Rabla pentru becuri

Așadar, adulții vor primi un bonus climatic în valoare de 500 de euro, în timp ce tinerii și copiii vor primi un bonus climatic în valoare de 250 de euro. Din anul 2023, valoarea Klimabonus va fi influențată de domiciliul principal al persoanelor.

Mai exact, toate persoanele al căror domiciliu principal în Austria, în decursul anului curent, este de cel puțin o jumătate de an, vor primi un voucher Klimabonus.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Românii din Austria, nemulțumiți de modul în care bonusul climatic ajunge la ei

Românii din Austria sunt nemulțumiți  de faptul că bonusul climatic ajunge în posesia lor prin intermediul unui voucher, prin poștă, și nu printr-un transfer în cont, cu toate că aceștia susțin că datele lor au fost depuse corect și în termenul stabilit la FinanzOnline.

În cazul în care aceștia nu sunt acasă, pentru a primi voucherul pentru bonusul climatic sau în cazul în care nu va fi înmânat unor persoane din familie, după ce a fost efectuată o împuternicire, aceștia ar putea întâmpina unele dificultăți.

Conform informațiilor oferite de Heute, au existat unele probleme în ceea ce privește transferul de date, lucru ce a dus, automat, la eșecul transferării sumelor în conturile respective.

Așadar, persoanele ale căror date nu au fost procesate așa cum trebuie vor primi bonusul climatic prin poștă, chiar dacă nu sunt deloc mulțumiți de situație.

Citeste si: Românii vor primi bani pentru a cumpăra lemne. Guvernul va acorda vouchere în acest sens

Ultimele plăți care vor fi făcute în ceea ce privește bonusul climatic vor fi efectuate la jumătatea lunii octombrie.

Conform Ministerului pentru Protecția Climei, bonusul climatic urmează să fie plătit „în avans ”, dar nu a putut fi spusă o dată anume la care va avea loc acest lucru. În Austria, românii sunt a doua minoritate.

 

Taguri: