Boom sau faliment? Cum ar putea arăta viitorul NFT

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 29 iun 2023, 07:50

Cum ar putea arăta viitorul NFT

Sursa: PixaBay

NFT-urile au devenit un fenomen foarte popular în toate industriile și profesiile, iar o gamă largă de persoane

NFT-urile au devenit un fenomen foarte popular în toate industriile și profesiile, iar o gamă largă de persoane, de la artiști vizuali la muzicieni, au câștigat sume mari de bani din cumpărarea și vânzarea lor. Dar ce ne rezervă viitorul? Să ne uităm la câteva dintre scenariile potențiale.

Cu mulți ani în urmă, ideea ca un fișier GIF sau JPEG să fie considerat un obiect de artă de colecție era de neconceput, dar astăzi sunt cunoscute sub numele de NFT, active de investiții criptografice cu o piață care a depășit 49 de miliarde de dolari în 2021.

Aceste jetoane digitale unice sunt cumpărate și vândute pe internet, iar mulți investitori în tehnologie au înregistrat profituri uriașe.

Scenariul 1: Piața se stabilizează încet

Atunci când apar inovații, ne grăbim să le respingem ca fiind pură fantezie. În anii 1990, găseai o mulțime de oameni care susțineau că este puțin probabil ca internetul să decoleze. În mod similar, investitorii tradiționali s-au grăbit să respingă criptomonedele și NFT-urile atunci când și-au făcut apariția- dar astăzi este o piață în plină expansiune.

De aceea, are șanse mari să devină o parte consacrată a lumii investițiilor. Pentru a afla mai multe despre aceasta, aruncați o privire la https://buynft.com/. Aici, puteți explora cele mai recente colecții și vă puteți uita la piețele pe care are loc tranzacționarea.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Scenariul 2: NFT-urile devin active de primă mână în lumea virtuală

Unii capitaliști de risc nu numai că sunt de părere că piața NFT va supraviețui, dar că va deveni mai mare și mai importantă. Acest lucru se datorează faptului că ei se bazează pe faptul că viețile noastre vor deveni tot mai virtuale în anii următori. Mai degrabă decât să cumpărăm pur și simplu fotografii digitale, videoclipuri și active pentru jocuri, în curând am putea cumpăra proprietăți imobiliare și acțiuni.

Practic, acest lucru va însemna un metavers în care totul este transformat într-un token NFT care poate fi cumpărat cu criptomonede. Modul în care acest lucru va coexista cu viețile noastre fizice din "lumea reală" este neclar, dar revoluția este deja pe drum.

Scenariul 3: Jocurile video preiau controlul

Au existat multe speculații cu privire la răspunsul industriei jocurilor video la NFT. Unele companii oferă deja active digitale ca parte a jocurilor blockchain, cum ar fi Ember Sword, dar acest lucru nu a decolat încă în comunitatea de jocuri de noroc în general.

Acest lucru i-a determinat pe unii experți să se întrebe ce s-ar întâmpla dacă ar face-o. Jocurile de noroc reprezintă o piață uriașă, iar activele digitale precum NFT-urile s-ar putea încadra perfect în această lume virtuală, oferind jucătorilor posibilitatea de a cumpăra active unice pentru jocurile lor. Dar pentru unii oameni, acest lucru ar putea estompa granițele dintre a juca pentru distracție și a juca pentru profit.

Scenariul 4: Piața se prăbușește

Unii experți sunt încă sceptici în ceea ce privește viitorul NFT și cred că orice bulă se va sparge în cele din urmă, inclusiv cea a criptomonedelor. Frenezia actuală a făcut ca JPEG-urile să se vândă cu milioane de dolari, artiștii și noii investitori încasând bani, dar, spre deosebire de operele de artă fizice, este încă ușor pentru alții să facă copii credibile, ceea ce ar putea să le facă mai puțin valoroase în viitor, deoarece este mult mai ușor să faci o copie exactă a unei fotografii digitale decât a unei picturi de Rembrandt. Din fericire, multe lucruri par să se îndepărteze de acest scenariu și, în ciuda a ceea ce spun criticii, NFT continuă să crească.

Citeste si: Trei motive pentru prabusirea pietei de criptomonede. Bitcoin a ajuns la minimum din ultimul an

Citeste si: VIDEO- Vești proaste pentru cei care au investit în criptomonede: piața a suferit o prăbușire drastică

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.