Borcea, din nou la inchisoare? DIICOT se afla ACUM in locuinta fostului patron Dinamo

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 02 nov 2018, 11:10

Ancheta de amploare a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Procurorii DIICOT efectueaza 24 de perchezitii domiciliare, in Bucuresti, Ilfov, Braila si Constanta, cu scopul destructurarii unui grup infractional organizat specializat in evaziune fiscala si spalare de bani. Printre imobile se afla si locuinta fostului finantator Dinamo, Cristian Borcea, in varsta de 48 de ani. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul este de aproximativ 40 de milioane de lei.

“Grupul infractional a actionat coordonat in intervalul ianuarie 2010-octombrie 2013, pe doua circuite fictive de tranzactionare dezvoltate in jurul unui nucleu comun de societati/persoane in scopul inregistrarii in contabilitate de cheltuieli nereale, si spalarii sumelor de bani astfel rezultate prin

intermediul unor contracte fictive de prestari servicii, comision, achizitii nereale sau transferuri financiare interne sau externe”, au declarat anchetaorii, potrivit mediafax.ro.

Cristi Borcea a fost eliberat conditionat din inchisoare in luna iulie a acestui an, dupa ce a fost condamnat la 6 ani si 4 luni de inchisoare in luna martie a anului 2014 in Dosarul Transferurilor, alaturi de alti 7 oameni importanti din fotbalul romanesc.