Boris Johnson, fostul Prim Ministru britanic, ataca propriul partid!

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 10 mar 2024, 00:55

Fostul premier britanic Johnson vorbește despre o "vânătoare de vrăjitoare" după ce și-a dat demisia din funcția de parlamentar - și își atacă propriul partid

Sursa: Captură YouTube

Fostul premier britanic Johnson vorbește despre o "vânătoare de vrăjitoare" după ce și-a dat demisia din funcția de parlamentar - și își atacă propriul partid

Fostul premier britanic Johnson vorbește despre o "vânătoare de vrăjitoare" după ce și-a dat demisia din funcția de parlamentar- și își atacă masiv propriul partid. Ce pune la cale?
Vestea de ultimă oră a demisiei lui Boris Johnson din funcția de deputat a izbucnit în direct într-o emisiune de discuții politice de la BBC Radio 4, iar publicul din studio a reacționat spontan cu urale. fostul prim-ministru fusese informat cu o zi înainte despre rezultatele unei anchete parlamentare.

Johnson a fost acuzat că a mințit parlamentul în legătură cu petrecerile ilegale de închidere a sediului guvernului, Downing Street.

Suspendare recomandată

Presa britanică a relatat că comisia a constatat falsuri și a recomandat o suspendare din Camera Comunelor pentru zece zile sau mai mult.Acest lucru l-ar fi putut face pe Johnson să își piardă locul în cadrul unor alegeri parțiale.

Prin demisie, el a anticipat un vot de suspendare în parlament.Sondajul John Curtice a declarat la BBC că pentru public constatarea nu este nouă.El a spus că 85% dintre britanici cred că Johnson a mințit în legătură cu partygate. "Este uimitor că a durat atât de mult timp comisiei de anchetă să facă acest lucru. Cariera sa politică s-a terminat de mult timp- acum s-a terminat pentru totdeauna. "Johnson a răspuns cu o declarație furioasă.
El a fost forțat să părăsească parlamentul într-o "manieră antidemocratică", fără nici o dovadă. "Au intenționat să mă găsească vinovat de la început, indiferent de fapte, aceasta este o instanță coruptă", a scris el. "Nu sunt singurul care crede că se desfășoară o vânătoare de vrăjitoare pentru a se răzbuna pentru Brexit."
Deși un deputat al opoziției laburiste prezidează comisia, aceasta este formată în majoritate din politicieni conservatori, precum și din mai mulți adepți ai liniei dure a Brexitului.
Faptul că un fost prim-ministru acuză un organism parlamentar important, precum Comisia pentru privilegii, de astfel de tactici conspiraționiste este fără precedent. Un purtător de cuvânt a declarat că declarația lui Johnson a pus sub semnul întrebării integritatea parlamentarilor. Raportul comisiei va fi publicat "în timp util".Johnson l-a atacat, de asemenea, pe actualul prim-ministru conservator Rishi Sunak: El a spus că, atunci când a părăsit Downing Street în vara anului 2022, conservatorii se aflau doar puțin în urma opoziției laburiste în sondajele de opinie.
Acum, a spus el, diferența s-a mărit mult mai mult. A fost foarte trist că trebuie să părăsească parlamentul- cel puțin pentru moment, a continuat mesajul lui Johnson.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Răsplătit cu locuri

Cu puțin timp înainte de demisia lui Johnson, a devenit cunoscut faptul că, în calitate de prim-ministru demisionar, acesta a recompensat aproximativ 50 de confidenți, inclusiv membri ai personalului afectat de afacerea "partygate", cu locuri în camera superioară și onoruri regale. Lui Rishi Sunak îi luase luni de zile să semneze lista. S-a spus că, inițial, Johnson ar fi vrut să acorde titluri și funcții unui număr de aproape două ori mai mare de persoane. Tatăl său, Stanley, urma să fie și el promovat în Camera Lorzilor. prin retragerea sa spectaculoasă și acuzațiile masive la adresa parlamentului și a propriului partid, Johnson a făcut din nou vizibil războiul de tranșee din interiorul conservatorilor, spune fostul ministru conservator al justiției și critic al lui Johnson, David Gauke: "Din declarația lui Johnson reiese clar că are ambiții de a reveni", spune el. Johnson a făcut un rău enorm partidului, spune el, iar conservatorii trebuie acum să se distanțeze de el o dată pentru totdeauna. "Pentru că, în loc să-și asume responsabilitatea, el încearcă acum mituri conspiraționiste à la Trump".

Citește și: Ce sunt El Niño și La Niña și cum se schimbă vremea?

Citește și: Zona euro intră în recesiune- Afla ce se intampla!

Citește și: Wall Street devine iar bullish! Economia se redreseaza sau e temporar?

 

Taguri: