Bors de peste

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:59

Cost estimativ: 15 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

1 kg tacamuri de peste (crap, novac)
1 telina mare
1 praz
1 morcov
1 ceapa mare sau doua medii
1 foaie de dafin
500 ml bors
Sare, piper, ulei
Optional: vin, rosii cuburi (proaspete sau conserva)


Mod de preparare


Tacamurile se taie bucati mici si se calesc impreuna cu dafinul, sare si piper intr-o cratita mai larga cu o lingura de ulei incins.

Cand s-au calit pe toate partile se adauga vinul, se lasa sa se evapore, apoi apa si se fierb pana se inmoaie oasele si se desprind cat de cat usor de pe carcasa.
Legumele se toaca marunt si se fierb separat intr-o oala.
Cand acestea au fiert, se adauga zeama in care a fiert pestele, iar daca pestele are si ceva carne, atunci si bucatile de peste si optional rosiile.

Se completeaza cu bors, se verifica de sare si piper si se da jos de pe foc.
Se adauga verdeata si se serveste.


 

Taguri: