Ingrediente
Peste intreg 2 kg
Ceapa 200 g
Morcovi 200 g
Ardei gras 100 g
Telina 100 g
Rosii proaspete 500 g
Rosii decojite in bulion 200 g
Leustean 50 g
Cartofi 400 g
Bors 500 ml
Sare 30 g
Mod de preparare
Pestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala si se fileteaza.
Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt. Morcovul si telina se curata, se spala si se taie bastonase. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Rosiile proaspete se oparesc, se decojesc si se taie cuburi. Intr-o oala, cu apa clocotita si sare, se fierb capetele, cozile de peste timp de 30 minute. Apoi se scot si se pun legumele care se fierb 20 minute.
Se adauga rosiile si borsul. Cu 5 minute inainte de final se pun fileurile de peste portinate. Se da gust si se serveste cu leustean deasupra.