Botez regal in acest weekend! Micuta Printesa Charlotte a fost crestinata cu apa din raul Iordan

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 09:20

Micuta Printesa Charlotte, in varsta de numai 9 saptamani, a fost crestinata cu apa din raul Iordan, in biserica in care a fost botezata si bunica ei, Printesa Diana. Nu este singurul lucru ce a fost ales in memoria regretatei Printese!

Clipe unice pentru Casa Regala! Englezii i-au putut aplauda pentru prima data pe Printul William, Ducesa Catherine si cei 2 copii ai lor, Printul George si Printesa Charlotte, cu ocazia botezului micutei printese.

Ceremonia a inceput ieri dupa-amiaza, in momentul in care in biserica Saint Mary Magdalene din Sandringham si-a facut aparitia micuta Charlotte, insotita de parintii si de fratele ei. O furtuna de aplauze a pornit de-ndata ce pe aleea care duce spre biserica s-a zarit caruciorul negru in care era Printesa Charlotte, impins de ducesa Catherine, care stralucea, la propriu, intr-o tinuta ivoire si cu o palarie

pe cap.  Alaturi statea Printul William, imbracat elegant, in costum bleumarIn, camasa albastra si cravata rosie. Printul George, de mana cu tatal sau, a venit intr-o costumatie colorata de vara: camasa cu maneci scurte, pantaloni scurti, rosii, pantofi negri. O tinuta aleasa deloc intamplator! Tatal sau, Printul William, a purtat o costumatie asemanatoare cand si-a vizitat fratele mai mic, abia nascut.

Tinuta personajului-cheie al ceremoniei a fost una traditionala.

Charlotte a purtat o rochita de botez din satin si dantela crem, o replica a rochitei purtate in 1841 de fiica cea mare a reginei Victoria.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Printesa Charlotte a fost botezata cu apa din Raul Iordan, in biserica in care a fost botezata si

bunica sa, regretata Printesa Diana. Tot in memoria ei, micuta printesa a primit pe langa prenumele Charlotte si pe cel de Diana, in timp ce Elizabeth este prenumele dat dupa strabunica sa, Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii. Micuta cu sange albastru a avut 5 nasi de botez, printre care si Laura Fellowes, una dintre nepoatele regretatei Diana. Ceilalti nasi de botez ai printesei au fost patru prieteni ai parintilor sai.


La ceremonia religioasa au luat parte doar 21 de persoane, adica familia si cei apropiati. Printre ei s-a numarat si sora Ducesei Catherine, Pippa Middleton. Chiar daca vremea senina s-a tranformat rapid intr-una ploioasa, jurnalistii si fanii Casei regale nu s-au miscat din fata bisericii pana cand botezul nu s-a incheiat. Totodata, admiratorii familiei regale britanice au putut sa faca selfie-uri si fotografii cu acestia. S-a incalcat, astfel, o regula traditionala care interzice publicului sa ii fotografieze pe membrii familiei regale britanice in timp ce se duc la biserica.
Aceasta restrictie este ridicata, in general, doar in ziua de Craciun.

Printesa Charlotte Diana Elizabeth, nascuta pe 2 Mai, e pe locul 4 in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, dupa bunicul- Printul Charles, tatal- Printul William si fratele ei- Printul George.