Botezul printului George, cel mai asteptat eveniment din Regatul Marii Britanii

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 15 iul 2022, 21:40

Englezii asteapta cu nerabdare ceremonia de botez a celui mai mic membru din familia regala, insa parintii isi doresc un eveniment intim.

La trei luni si o zi ,de la nastere, micutul print, George isi va face, din nou aparitia in public. Este cel mai important moment din viata lui de pana acum: propriul botez! Parintii bebelusui, printul William si printesa Kate au ales sa faca botezul in Capela Regala a Palatului St. James, locul unde a fost depus, cu ani in urma, trupul neinsufletit al printesei Diana.

Ceremonia nu va dura mai mult de 45 de minute si va fi oficiata de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

Potrivit traditiei, micul print, va fi botezat cu apa din raul Iordan, turnata in cristelnita din argint decorata cu nuferi, la fel cum au fost crestinati toti printii casei regale britanice.

Nasii de botez ai micutului print vor fi prieteni apropiati ai parintilor care nu au legatura cu casa regala. De altfel, printul William si sotia sa, ducesa Kate, au cam schimbat regulile, de pana acum, in organizarea botezului.

De la locatie si pana la invitati.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Botezul printului George va fi marcat si prin productia de monede de aur si argint.

Este pentru prima data in istoria Casei Ragle Britanice cand se intampla acest lucru la crestinarea unui print. Tot iesit din comun este si faptul ca, pentru prima data, in o suta de ani, se va face o fotografie care va cuprinde cele patru generatii de mostenitori ai tronului: Regina Elisabetha,P rintul Charles, Printul William si micul print George.

##VIDEO83701##