Botezul printului George, un eveniment intim: doar 22 de invitati au asistat la ceremonie. Cine sunt nasii bebelusului

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 26 feb 2017, 19:41

Printul George, in varsta de trei luni, a fost botezat cu apa din raul Iordan, la Londra, in cadrul unei ceremonii intime, in opozitie cu fastul regal traditional.

Printul George si-a facut miercuri, la Londra, cea de-a doua aparitie publica, cu ocazia botezului sau, oferind privitorilor imaginea unui chip dolofan si purtand o rochita de botez din satin si dantela crem, o replica a aceleia purtate in 1841 de fiica cea mare a reginei Victoria.

Desprinzandu-se de traditie, parintii "bebelusului regal", printul William si sotia sa, Catherine, au optat pentru o ceremonie privata, lipsita de fastul familiei regale britanice.

Doar 22 de invitati de prim rang, printre care regina Elizabeth a II-a, in varsta de 87 de ani, si sotul ei, printul Philip, in varsta de 92 de ani, au asistat la aceasta ceremonie religioasa, care a inceput la ora 14.00 GMT (17.00 ora Romaniei, n.r.) la Capela Regala de la Palatul Saint James din Londra.

Printul George, in varsta de trei luni, al treilea in ordinea de succesiune la tronul britanic, a sosit la ceremonie in bratele tatalui sau, care il legana, alaturi de Kate, care a purtat un taior de culoare bej, o creatie

a casei Alexander McQueen.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Parintii printului George, in varsta de trei luni, au ales sapte nasi de botez pentru fiul lor.

Acestia sunt in principal fosti colegi de scoala si prieteni vechi ai cuplului princiar britanic. Ca un semn al desprinderii de traditie, Zara Tindall, verisoara printului William, este singura nasa de botez a bebelusului care provine din familia regala britanica.

Nasii printului George sunt Oliver Baker- pe care cuplul princiar l-a cunoscut la Universitatea St. Andrews, Emilia Jardine-Paterson- o buna prietena a ducesei Catherine, Hugh Grosvenor, Jamie Lowther-Pinkerton, Julia Samuel, William van Cutsem, dar si Zara Tindall, verisoara printului William.

Cei sapte nasi de botez, ale caror nume au fost anuntate miercuri dimineata, demonstreaza faptul ca ducele si ducesa de Cambridge au preferat sa nu respecte traditia potrivit careia nasii bebelusilor princiari trebuie sa provina din randul familiei regale britanice sau din familiile regale straine, alegand in schimb prieteni apropiati cu rolul de a-l ghida in viata pe primul lor copil.