Iubitul Andreei, admirat in centrul Brasovului! Tanarul a facut furori alaturi de iubita lui

Autor: Adelina Minulescu
Actualizat: 30 mar 2017, 14:48

Pe langa sportul extrem care i-a intrat in sange ca un microb, Sorin mai are o latura sensibila.

Iubitul Andreei tine cu sfintenie la traditiile romanesti specifice in partile Ardelului. An de an, el participa sub privirile dragastoase ale Andreei la un eveniment extrem de popular- "Junii Brasovului." Cei doi au fost fotografiati in costume populare, iar Sorin, calare pe un armasar superb ii fura un sarut iubitei sale.

Sarbatoare constituie in faptul ca junii sunt grupati in sapte grupuri sau cete de calareti, organizati din punct de vedere juridic in societati, a caror misiune este pastrarea si promovarea traditiilor din scheii Brasovului si Brasuvechi, prin urmare se poate sustine

ca junii indeplinesc totodata o functie ceremoniala, reluand si practicand ritualuri vechi in fiecare an.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

Cel mai cunoscut eveniment traditional al Junilor este „Ziua de calari” sau „Coborarea in Cetate” cum mai este cunoscuta defilarea calare a cetelor de juni prin schei, dar si pe strazile cetatii Brasovului. Sarbatoarea lor din Duminica Tomii este singulara in spatiul romanitatii.

In fiecare an, in scheii Brasovului, in prima duminica de dupa Pastile Rasaritene, adica in Duminica Tomii, atat brasovenii, cat si turistii asista la „Ziua de calari” ca la un eveniment traditional unic, o manifestare fastuoasa cu elemente de mit, ritualuri pre-crestine, dar si ceremonial crestin, toate fiind specifice gandirii

mitico-religioase a romanilor.

 

Taguri: