Locomotiva unui tren de persoane a luat foc lângă Oradea: Călătorii au fost evacuați în siguranță

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 18 iul 2024, 11:39

Locomotiva unui tren ce mergea pe ruda Aleșd-Oradea a luat foc din senin

Sursa: ISU Bihor

O locomotivă a unui tren de persoane care circula pe ruta Aleşd-Oradea a luat foc miercuri seară, provocând evacuarea în siguranță a 12 pasageri.

Miercuri seară, o situație de urgență a avut loc în apropiere de Oradea, unde locomotiva unui tren de persoane care circula pe ruta Aleşd-Oradea a luat foc.

Mecanicul a decuplat locomotiva la timp

Incidentul s-a produs în jurul orei 18.40, moment în care dispeceratul ISU Bihor a fost alertat de un apel de urgență. În garnitură se aflau două vagoane cu un total de 12 călători, care au fost evacuați rapid și în siguranță.

Mecanicul trenului, dând dovadă de prezență de spirit, a oprit trenul în zona străzii Ogorului din Oradea, în proximitatea pasajului Metro. Imediat, el a decuplat cele două vagoane de locomotiva cuprinsă de flăcări pentru a proteja pasagerii. La scurt timp după primirea apelului, echipele de intervenție ale Detașamentului 1 de Pompieri Oradea și ale Gărzii 1 Mai au ajuns la fața locului cu patru autospeciale de stingere, iar un echipaj de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea a fost, de asemenea, mobilizat pentru a acorda eventuale îngrijiri medicale.

În colaborare cu jandarmii și polițiștii prezenți la locul incidentului, pompierii au evacuat cinci persoane vârstnice din vagoane, împreună cu bagajele acestora. Acești pasageri, care aveau nevoie de asistență suplimentară, au fost ulterior transportați de jandarmi la adresele lor din Oradea, unde doreau să ajungă. Din fericire, în urma acestui incident nu s-au înregistrat persoane rănite.

Citește și: Betty Salam, mesaj dureros după despărțirea de Cătălin Vișănescu: „Am obosit” Ce își dorește vedeta cel mai mult în aceste momente

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Cum i-a spus Mihai Albu fiicei sale despre boala nemiloasă cu care s-a confruntat? Momentul în care a ales să îi spună adevărul. „S-a panicat, mi-a spus să mă fac bine.”

Citește și: Adevăratul motiv pentru care bărbatul din Vaslui ar fi fost omorât și băgat în valiză: „L-am băgat în troller pentru că...”

Flăcările au fost stinse rapid de echipele de intervenție

Flăcările, care se manifestau violent la compartimentul motor al locomotivei, au fost rapid stinse de echipele de intervenție.

Deși pagubele materiale nu au fost încă evaluate complet, intervenția promptă a echipelor de urgență a reușit să prevină o catastrofă mai mare.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bihor a informat că urmează să fie stabilită cauza probabilă a incendiului. Deocamdată, investigațiile preliminare sugerează că ar putea fi vorba de o defecțiune tehnică la motorul locomotivei. Specialiștii urmează să efectueze o analiză detaliată pentru a determina cu exactitate factorii care au condus la izbucnirea flăcărilor.

„Apelul care semnala producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul ISU Bihor, în jurul orei 18.40, la faţa locului fiind mobilizate în cel mai scurt timp 3 echipaje de stingere din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea, cu 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii 1 Mai, cu o autospecială de stingere, precum şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

În momentul izbucnirii incendiului, mecanicul a oprit trenul (pe raza străzii Ogorului din Oradea, în zona pasajului Metro) şi a decuplat cele două vagoane, în care se aflau 12 persoane”, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bihor.

Evenimentul a atras atenția asupra necesității unei întrețineri riguroase și a verificărilor tehnice periodice pentru vehiculele feroviare, astfel încât astfel de incidente să fie evitate pe viitor. Reacția rapidă și eficientă a personalului de intervenție a fost lăudată de autorități, care au subliniat importanța pregătirii și coordonării în astfel de situații de urgență.

 


În gala de duminică, lacrimile sunt cele care se năpustesc asupra concurenților din Casa Iubirii. Giuly, Robert, dar și Rebecca nu se mai pot abține și dau frâu liber sentimentelor apăsătoare. Patrick este în pericol de eliminare.