Breaking News: A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii și fost președinte al Autorității Electorale Permanente. Care este cauza decesului

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 18 mar 2024, 13:17

Daniel Barbu

Sursa: Facebook Facultatea de Teologie Romano-Catolică

Luni, 18 martie, a murit Daniel Barbu. Fostul ministru al culturii avea 66 de ani. De ce s-a stins din viață?

Daniel Barbu s-a stins din viață la vârsta de 66 de ani. Anunțul decesului a fost făcut de Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității București, unde acesta a fost profesor.

Citește și: Accident cu cinci persoane în Vaslui! Mașina în care se aflau s-a izbit într-un cap de pod și a fost făcută praf

A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii

Daniel Barbu a fost membru PNL și apoi ALDE. Fostul ministru al Culturii se retrăsese din viața politică și suferea de cancer, iar motivul decesului ar fi chiar din cauza acestei boli. Daniel Barbu avea cancer de câțiva ani, din păcate, luni, 18 martie, fostul  ministru a pierdut lupta cu boala incurabilă.

Cei care vor să își ia rămas bun de la Daniel Barbu, o pot face joi, 21 martie, la Biserica Sfânta Tereza a Pruncului Isus din București, potrivit anunțului făcut de Facultatea de Teologie Romano-Catolică.

„Dragi studenți,

Vă aducem la cunoștință o veste tristă.

Astăzi, 18.03.2024, a trecut la cele veșnice Prof. Daniel Barbu. Născut la data 21 mai 1957 în București, și-a trăit viața sub motto-ul: “Nil nisi Cruce”. A fost istoric român, senator de București din partea PNL, fost ministru al culturii în perioada 21 decembrie 2012 – 12 decembrie 2013 și profesor al Facultății de Teologie Romano-Catolică, Universitatea din București unde a predat: Teologia politică, Teologie socială și Istoria Bisericii.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Liturghia de înmormântare se va celebra joi, 21 martie, începând cu ora 10:00 la Biserica Sfânta Tereza a Pruncului Isus din București (Șos.

Olteniței 3-5).

Să se odihnească în pace. Domnul să-l fericească în patria cerească pentru tot binele făcut în viața pământească.”, este anunțul făcut de Facultatea de Teologie Romano-Catolică, unde Daniel Barbu era profesor.

Citește și: Descoperire șocantă în Sectorul 3 al Capitalei! Bărbat găsit mort, legat de mâini și de picioare, pe acoperișul unui bloc

Vestea decesului a picat ca un trăsnet pentru apropiații lui Daniel Barbu. După anunțul morții fostului ministru, cei care l-au cunoscut au transmis mesaje dureroase pe rețelele sociale.

''Regret trecerea prematură spre cele veșnice a celui care a fost Daniel Barbu, reputat istoric, om de litere, fost ministru al Culturii și, pentru mine, și un bun coleg, elegant, respectuos și respectat, neconflictual și mereu atent la efectul pe care deciziile sale le-ar putea avea asupra celorlalți… Dumnezeu să îl odihnească!'', a transmis Gratiela Gavrilescu, deputat de Prahova.