A murit Mihai Constantinescu
Compozitorul și interpretul de muzică ușoară Mihai Constantinescu a murit, marți seara, în jurul orei 19:00, la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, după un stop cardio-respirator neresuscitabil. Artistul în vârstă de 73 de ani era în comă din luna mai a acestui an.
Citeste si: Unde va fi inmormantat Mihai Constantinescu! Artistul si-a ales singur locul de veci
Mihai Constantinescu a fost dus la Spitalul Floreasca din Capitală, în data de 13 mai, în urma unui stop cardio-respirator.
„Știu că mulți oameni îl îndrăgesc și se roagă pentru el. Cu ajutorul lui Dumnezeu este bine, este mai bine. Se simte un pic mai bine, face pași mărunți.(...) Cu ajutorul lui Dumnezeu vor fi progrese”, declara în luna iulie soția artistului, Simona Secrier.
Citeste si: Unde va fi inmormantat Mihai Constantinescu! Artistul si-a ales singur locul de veci
Artistul își anulase în luna martie câteva concerte din cauza stării de sănătate, fiind cunoscut de multă vreme cu probleme cardiace.
În anul 2008, Mihai Constantinescu a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Secţia Clinică Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, cu diagnosticul stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, insuficienţă mitrală gradul 3/4, insuficienţă tricuspidiană gradul 2,
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Biografie: „Lumea minunată” a lui Mihai Constantinescu. Averea muzicală pe care o lasă în urmă
Mihai Constantinescu a fost unul dintre cei mai cunoscuți interpreți și compozitori de muzică ușoară tradițională românească, fiind autor a zeci de șlagăre care au rămas în memoria mai multor generații.
Născut pe 4 ianuarie 1946, Mihai Constantinescu a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în 1973, după ce, cu un an înainte, terminase cursurile Școlii Populare de Artă.
Artistul făcuse parte din corul de copii al Radiodifuziunii Române, iar, în anul 1964, a devenit membru al grupului Mondial, perioadă în care a lansat piesa "Păpușa".
sursa: digi24.ro