Breaking News: Au fost găsite trupurile celor două fete înghițite de apele învolburate din Italia: Anunțul a fost făcut de primarul din Premariacco

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 04 iun 2024, 12:53

Au fost găsite trupurile celor două fete înghițite de apele învolburate din Italia

Sursa: rainews.it

Trupurile celor două fete care au dispărut în apele învolburate din Italia au fost descoperite de către autoritățile locale.

Trupurile celor două fete înghițite de apele învolburate din Italia au fost găsite. Anunțul a fost făcut de primarul din Premariacco, confirmând temerile familiilor. Autoritățile locale au descoperit trupurile după o căutare intensivă.

Cele două fete luate de apele din Italia au fost găsite decedate

Din păcate, cele două tinere, Patrizia şi Bianca Doroș, luate de viitură, pe malurile râului Natisone au fost descoperite decedate.

Primarul Michele De Sabata, a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, părinții celor două fete urmează să vină să recunoască trupurile fetelor. Tragedia care a avut loc pe malurile râului Natisone din Italia a atras atenția întregii lumi și toți sperau ca cei trei să fie găsiți în viață. Autoritățile italiene au confirmat anunțul transmis de către primar, potrivit r ainews.it 

Operațiunile de căutare au fost îngreunate de condițiile meteorologice nefavorabile, cu ploi abundente și alți factori care pun în pericol siguranța echipelor de salvare. Cei trei tineri au dispărut vineri, în apele învolburate și de atunci au fost căutați continuu.

Trupul lui Cristian Molnar, tânărul de 25 de ani, încă nu a fost găsit, dar este în continuare căutat de scafandri.  

Potrivit autorităților locale, cadavrele celor două tinere se aflau în zona din aval de mica plajă unde cei trei prieteni au fost luați de valuri, de-a lungul malurilor aflate la 700-1.000

de metri distanță, sub podul Orsaria.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Autoritățile italiene au deschis o anchetă penală în urma acestei tragedii, investigând circumstanțele și cauzele care au dus la dispariția tinerilor.

Râul Natisone este cunoscut pentru inundațiile bruște și a fost mereu un pericol, iar panourile de avertizare interzic scăldatul în zonă. Cu toate acestea, cei trei tineri au coborât să își facă câteva poze fiind acaparați de peisajul din această zonă.

Unul dintre trupuri a fost recuperat, iar operațiunile sunt în curs de desfășurare pentru recuperarea celuilalt trup.

Bianca și Cristian erau în vizită la părinții tinerei

Patrizia Cormos, în vârstă de 20 de ani, era în al doilea an de studii la Academia de Arte Frumoase Tiepolo din Udine, unde urma cursuri de „Design interior și arhitectură”. Ea locuia împreună cu familia sa în Basaldella di Campoformido. Vineri dimineață, înainte de tragicul incident, Patrizia dăduse un test important necesar pentru examenul de „Modelare 3D”. Plină de entuziasm și speranțe pentru viitor, Patrizia își dedica timpul studiilor și creației artistice, fiind cunoscută pentru talentul și devotamentul ei.

Bianca Doroș, în vârstă de 23 de ani, venise în Italia cu câteva zile înainte din România pentru a petrece timp cu părinții ei, care locuiesc la Udine. Reuniunea de familie se transformase într-o scurtă vacanță menită să aducă bucurie și relaxare.

Cristian Casian Molnar, în vârstă de 25 de ani, era iubitul Biancăi. Originar din România, Cristian sosise în Italia cu câteva zile înainte, după ce petrecuse o perioadă în Austria la fratele său. Plănuise această călătorie pentru a-și petrece timpul cu Bianca și familia ei, dar excursia s-a transformat într-o tragedie de neimaginat.

În dimineața fatidică, cei trei tineri au decis să facă o excursie aproape de râul Natisone. Ideea era să se bucure de natură și de compania unul altuia. Patrizia, care tocmai dăduse un test important, vedea această excursie ca pe o bine-meritată pauză.

Din păcate, râul Natisone, cunoscut pentru creșterile sale rapide de nivel, i-a prins pe cei trei tineri nepregătiți. Sub privirile neputincioase ale trecătorilor, nivelul apei a crescut brusc, iar curenții puternici i-au înghițit pe tineri. Pompierii și echipele de salvare au sosit rapid la fața locului, dar speranțele de a-i salva pe cei trei erau deja minime.