Breaking news: Când se închid școlile și se trece în online! Guvernul a modificat legislația!

Author: Andrei Ionescu

Noi reguli pentru școala fizică și cea online

Sursa: pexels.com

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și cel al Educației, Sorin Cîmpeanu, au organizat o conferință comună pe tema școlilor.

Toate școlile din România vor putea să funcționeze cu prezență fizică de luni, dar clasele în care sunt trei cazuri de infectare cu noul coronavirus pe o perioadă de șapte zile consecutive vor trece în sistem online, a anunțat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vineri, într-o conferință comună cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Totodată, toate școlile vor intra în sistemul online atunci când paturile din spital vor avea o ocupare de 75%, a precizat ministrul Educației.

Breaking news: Când se închid școlile și se trece în online! Guvernul a modificat legislația!

"Schimbări importante: ne-am decuplat atât de rata de incidență a infectărilor cat și de rata de vaccinare a personalului din învățământ. Parametrul rata de vaccinare a personalului din învățământ, introdus în data de 5 noiembrie 2021, consider că a fost o motivație puternică pentru ca în prezent personalul din învățământ să fie cea mai numeroasă, în valoare absolută, categorie socio-profesională vaccinată mult peste 70 la sută.

În prezent, dată fiind specificitatea variantei [de Covid-19] Omicron, s-a propus și s-a analizat în profunzime aplicarea unui prag pentru gradul de încărcare al mediului spitalicesc. Pragul este de 75 la sută, un prag care nu este atins în niciunul dintre județele României în prezent. Deci, din perspectiva educației, luni, toate școlile din România vor putea să funcționeze cu prezență fizică.

Cea de-a doua schimbare este suspendarea activității cu prezență fizică în fiecare clasă din școală sau în fiecare grupă din grădiniță atunci când sunt trei cazuri de infectare în șapte zile consecutive.

Se păstrează regula intrării în online a întregii școli, atunci când cel puțin jumătate din numărul de clase au activitatea fizică suspendată.

Suspendarea activității fizice în clasă se face prin decizia Consiliului de Administrație al școlii. Suspendarea activității fizice a întregii școli se face prin decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Regulile se aplică unitar la nivelul fiecărui județ, cu excepția regiunii București-Ilfov care, din cauza specificității, vor fi tratate împreună.

Analiza se va face în ansamblu București – Ilfov", a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Ultima oră! Toate școlile trec la predarea online, dacă în județ sunt ocupate 75% din paturi în spitalele Covid

Ordin comun al ministrului Educației și cel al Sănătății legat de școli

Ministrul Sănătății, a explicat și el noua legislație privind școala fizică și școala online.

"Situația de astăzi variază în funcție de gradul de ocupare al paturilor: Suceava – 34 la sută, în județul Cluj – 28 la sută, pentru București și Ilfov – 16 la sută, iar la nivel național 16 la sută este gradul mediu de ocupare al paturilor destinate bolnavilor de Covid.

Un total de 25.000 de paturi, inclusiv paturile ATI.

De ce 75 la sută? Pentru că a fost o evaluare a colegilor din zona de Sănătate publică și de asistență medicală, care consideră că atingerea acestui prag trebuie să ducă la luarea unei măsuri care să reducă transmisibilitatea brusc și, atunci, vom solicita această decizie de închidere a școlii pentru un interval de timp care să ducă la scăderea până la 70 la sută. Este important să fie o diferență sensibilă atunci când se redeschide școală, [ca] să nu fie situația ‘săptămâna viitoare s-au închis din nou’. Este bine să fie continuitate pentru procesul de învățământ.

De ce trei cazuri într-o clasă? Pentru că aceasta este definiția focarului epidemiologic pentru orice boală transmisibilă, și pentru pojar, rujeolă, și pentru oreion și bineînțeles și pentru această boală folosind un etalon care este cunoscut de toți epidemiologii.

Toate școlile și grădinițele dintr-un județ trec în [sistem] online atunci când situația se va agrava, dacă se va agrava, în acel județ", a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, citat de aceeași sursă.

Citeste si: Noile condiții pentru închiderea școlilor. Nu mai este luată în calcul rata de vaccinare din instituțiile de învățământ. Ce școli intră în online de luni, 17 ianuarie 2022

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?