Breaking News! Elevii se întorc fizic la școală de luni, însă doar în unitățile în care 60% din personal este vaccinat. Restul, fac școală online! Lista completă a unităților de învățământ care își reiau activitatea

Author: Ana Dinu
Actualizat: 05 nov 2021, 12:02

Elevii se intorc la scoala

Sursa: PixaBay

Ministrul interimar al Educației a anunțat că toți elevii se întorc luni la școală, însă, fizic vor merge la cursuri doar cei care învață în unitățile în care rata de vaccinare este de 60%.

Elevii se întorc luni la cursuri, însă, în format fizic doar cei care învață în untitățile în care rata de vaccinare anti-Covid a cadrelor didactice este de cel puțin 60%.

Elevii se întorc fizic la școală doar în unitățile în care 60% din personal este vaccinat. Lista completă a unităților de învățământ care își reiau activitatea

Sorin Cîmpeanu a anunțat că elevii care învață în unitățile școlare unde rata de vaccinare a personalului didactic este de cel puțin 60% se vor întoarce fizic la școală de luni, în

timp ce, în unitățile în care acest procent nu a fost atins cursurile vor continua online.

În București, liceele private și cele în care se intră cu notele cele mai mari sunt și cele în care rata de vaccinare a cadrelor didactice este cea mai mare. 

Spre exemplu, la Colegiul Național “Gheorghe Lazăr”, unde media de admitere e 9,78, rata de vaccinare a profesorilor e de 78,3%.

La Colegiul Național “Sfântul Sava”, unde se intră cu minim 9,76, rata de vaccinare e 86,25%.

 

Colegiul Național “Tudor Vianu” (medie de admitere – 9,70, rată de vaccinare în rândul cadrelor didactice – 78,18%);

Colegiul Național “George Coșbuc” (medie de admitere – 9,56, rată de vaccinare de 75%);

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Colegiul Național “Grigore Moisil” (medie de admitere – 9,53, vacinare în rândul profesorilor 70,13%).

Citeste si: Sorin Cîmpeanu declară că este posibil ca elevii să se întoarcă în format fizic la școală după încheierea vacanței de două săptămâni: „Școala va începe”

Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor

Sorin Cîmpeanu a declarat că rata de vaccinare la nivelul fiecărei unități de învățământ va fi disponibilă pe site-ul inspectoratelor școlare. 

”Școlile care au rată de vaccinare sub 60% vor începe școala în sistem online. E un lucru foarte clar. Școlile și grădinițele care au rată de vaccinare peste 60% vor putea începe școala cu prezență fizică”,  a spus Cîmpeanu.

Rata va fi actualizată în fiecare zi de vineri: ”Ziua de vineri va fi considerata zi de referință. În momentul în care depășește pragul de 60%, acea unitate de învățământ va intra în situație de prezență fizică”.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul momentului! La ce prag de vaccinare se deschid școlile de luni