Breaking news: Florin Cîțu, noul președinte al Senatului! Șeful PNL, ales după ce Anca Dragu a fost revocată

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 23 nov 2021, 14:15

Florin Cîțu, ales președinte al Senatului

Sursa: Facebook Florin Cîțu

Președintele PNL a fost ales noul președinte al Senatului, după ce Anca Dragu a fost revocată din funcție.

Florin Cîțu a fost ales președinte al Senatului, cu 82 de voturi, după ce Anca Dragu, senatoare USR, a fost revocată astăzi din funcție. Ea a candidat din nou pentru această funcție, dar a primit doar 25 de voturi. Alte 17 voturi au fost anulate.

USR anunță că va contesta la Curtea Constituțională decizia de astăzi de revocare a Ancăi Dragu.

Alina Gorghiu, care este și avocat, pe lângă politician, a subliniat că există decizii ale Curții Constituționale care ar permite schimbarea Ancăi Dragu.

Ea a invocat două articole din Constituție, Regulamentul Senatului și o decizie a Curții Constituționale.

„Este un punct care ține de realitatea politică la acest moment. Nu este o sancțiune pentru Anca Dragu, este o chestiune firească de normalitate atunci când se schimbă majoritatea, când se schimbă configurația politică”, a spus Alina Gorghiu.

Citeste si: Vești bune! Se măresc alocațiile! Câţi bani vor primi copiii de la 1 ianuarie 2022

Florin Cîțu, noul președinte al Senatului! Anca Dragu a fost revocată 

Solicitarea de revocare din funcție a Ancăi Dragu a fost depusă de PNL, PSD și UDMR și a fost supusă la vot în plenul Parlamentului, convocat la ora 12.00.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Din 115 senatori prezenți în plen, au votat pentru demiterea ei 82. Au fost, totodată, 24 de voturi împotrivă și 9 abțineri.

USR a reacționat dur într-un comunicat de presă după ce Anca Dragu a fost revocată din funcție.

„USR va lupta pentru a împiedica abuzul deosebit de grav pe care noua majoritate parlamentară PSD-PNL-UDMR îl orchestrează la Senat în scopul revocării neconstituționale a președintei Anca Dragu.

USR înțelege dorința noului FSN de a acapara toată puterea în statul român, dar nu va accepta încălcarea Constituției doar de dragul de a satisface orgoliile mărunte ale politicienilor aflați vremelnic la butoanele puterii. USR va face toate demersurile pentru a împiedica abuzurile coaliției hoției, pentru a apăra valorile democratice și europene”, se arată în comunicatul transmis de USR-Plus după revocarea Ancăi Dragu.

Anca Dragu a fost aleasă președinte al Senatului pe 22 decembrie 2020.

Ea a candidat pentru un post de senator la alegerile parlamentare din 2020  pe listele USR-Plus. Anterior, a ocupat funcția de ministru de Finanțe între 17 noiembrie 2015 și 4 ianuarie 2017.

Citeste si: Anunțul momentului pentru mii de pensionari! De la 1 ianuarie se introduce a 13-a pensie. Cine va beneficia de ea

 

Taguri: