Breaking news! A murit Petrică Mîțu Stoian. De ce a decedat, de fapt, îndrăgitul interpret

Author: Ana Filip
Actualizat: 06 aug 2022, 17:30

Celebrul artist Petrică Mîțu Stoian se afla internat la secția de ATI Resita

Sursa: Captură YouTube

Celebrul artist Petrică Mîțu Stoian fusese internat la secția de terapie intensivă a Spitalului de Urgență din Reșița, după ce i s-a făcut rău.

Update:  Potrivit Antena 3, îndragitul interpret de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a murit în urmă cu puțin timp, dupa ce suferise complicaţii post-COVID-19 si fusese internat la sectia de terapie intensiva a Spitalului de Urgență din Reșița.

A murit Petrica Mitu Stoian. Care sunt cauzele decesului indragitului cantaret

Conform declaratiilor transmise de medici, când a ajuns la Spitalul de Urgenta din Reșița, Petrică Mîțu Stoian se afla într-un șoc septic ceea ce presupune că organele sale erau foarte afectate și incepusera sa cedeze. Cantaretul

a fost intubat deoarece nu a putut respira cu ajutorul măstii de oxigen, iar în jurul orei 20:30 a decedat in secția de terapie intensiva a Spitalului din Reșița, la varsta de 61 de ani.

Vești triste în lumea muzicii populare românești. Potrivit antena3.ro, Petrică Mîțu Stoian se află încă sub tratament post-COVID-19, de câteva zile la o clinică privată din Caraș-Severin.

Conform directorului medical SJU Reșița, Cosmin Librimir, cântărețul avea bronhopneumonie post COVID şi cu stare septică.

De asemenea, medicii au constatat faptul că Petrică Mâțu Stoian s-a confruntat cu fibrilație axială cronică. Directorul medical mărturisește că bărbatul ar fi fost supradozat cu anticoagulante. Petrică Mâțu Stoian tușea cu sânge:

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

”Starea de sănătate nu este foarte bună. S-a făcut solicitare la ambulantă pentru tuse cu sânge.

Domnul are o fibrilație axială cronică cu un ritm rapid şi este pe anticoagulant. Din nu ştiu ce motive dozajul cu anticoagulante nu s-a făcut cum trebuie şi este supradozat. Este post-COVID. Are o bronhopneumonie post COVID şi cu stare septică. În momentul de faţă este la ATI”,  a declarat Cosmin Librimir, director medical SJU Reşiţa  la un post de televiziune.

Petrică Mîțu Stoian, internat în stare gravă la ATI Reșița! Artistul a murit ulterior

În această dimineață, starea artistului Petrică Mîțu Stoian s-a înrăutățit brusc și a fost transportat la Spitalul de Urgență din Reșița, unde medicii l-au stabilizat.

„Starea de sănătate nu este foarte bună. S-a făcut solicitare la ambulantă pentru tușe cu sânge. Domnul are o fibrilație axială cronică cu un ritm rapid şi este pe anticoagulant. Din nu ştiu ce motive dozajul cu anticoagulante nu s-a făcut cum trebuie şi este supradozat. 

Este post-COVID. Are o bronhopneumonie post COVID şi cu stare septică. În momentul de faţă este la AȚI", a precizat Cosmin Librimir, director medical SJU Reşiţa, potrivit antena3.ro

Petrică Mîțu Stoian este unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică populară din România!

Celebrul Petrică Mîțu Stoian s-a născut pe dată de 18 septembrie 1960, în Izverna, din județul Mehedinți.

Acesta a debutat în muzică populară în cadrul renumitei emisiuni Tezaur Folcloric, fiind descoperit chiar de îndrăgită prezentatoare TV Mărioara Murărescu. Petrică Mițu Stoian a participat la multe festivaluri de folclor unde și-a adjudecat numeroase premii, având în prezent, un palmares impresionant.

Din anul 1995 este angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu. Melodiile sale au fost ascultate cu drag de românii de toate vârstele și de pretutindeni fiind cântece de veselie, tradiții de nuntă sau de înmormantare, sau doine populare tradiționale moștenite de la strămoși.