BREAKING NEWS Sorin Oprescu, condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare! Fostul edil nu s-ar afla în România! Când ar fi plecat din țară

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 13 feb 2023, 02:45

Sorin Oprescu, condamnare definitivă dură: a primit 10 ani și 8 luni de închisoare, după ce în primă instanță fusese condamnat la jumătate din această pedeapsă

Sursa: Facebook

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită, a decis Curtea de Apel București.

UPDATE Sorin Oprescu ar fi părăsit România în urmă cu două luni

Potrivit unor surse citate de Digi 24, Sorin Oprescu nu s-ar afla în țară, el părăsind România în urmă cu două luni.

Fostul primar ar fi ieșit din țară pe la Giurgiu. 

Sorin Oprescu, condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare! 

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare, astăzi, de către Curtea de Apel București. Instanța a mai decis și confiscarea extinsă a sumelor de 102.000 lei și 9.400 de euro, precum și a mai multor case și terenuri deținute de fostul primar general Sorin Oprescu în București (strada Herăstrău) și Ciolpani (Ilfov), informează G4Media.ro.

În același dosar, fostul director din Primăria București Popa Bogdan Cornel a fost condamnat definitiv la 11 ani și 6 luni de închisoare.

În primă instanță, Sorin Oprescu  fusese condamnat în acest dosar la 5 ani şi 4 luni de închisoare. El era acuzat de infracţiunile de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu. 

Sorin Oprescu era acuzat de procurori că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Motivul pentru care Sorin Oprescu nu s-a recasatorit niciodata. Care este regretul sau: ''M-am gandit ca nu am voie sa...''

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare 

Potrivit DNA, în perioada 2013 – 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000

de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupţie.

DNA susținea că, începând cu finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracţional organizat, constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii bucureştene.

„Iniţial, structura grupului era simplă şi perfect adaptată scopului urmărit, presupunând doar un lider (directorul instituţiei publice cu rol de autoritate contractantă, calitate în care dispunea de influenţa necesară determinării câştigătorului unei proceduri de achiziţii publice, dar şi dreptul de a semna acordurile cadru şi contractele), conducători de societăţi private care doreau să execute lucrări, precum şi o sumă de apropiaţi ai liderului care să îl ajute, prin documente fictive şi societăţi fără activitate, să obţină în numerar, într-o formă aparent legală, mita plătită de contractorii privaţi”, transmitea DNA, potrivit sursei citate mai sus.

„În acelaşi context, în cursul anului 2014, inculpatul Sorin Oprescu a desemnat la conducerea Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului pe inculpaţii Petroi Avasiloae Ruxandra Mihaela şi Şupeală Florin, persoane obediente faţă de inculpatul Popa Bogdan Cornel, numit şi el la conducerea Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane şi a impus introducerea în grup a inculpatului Stanca Cristian”, preciza DNA.

Citeste si: Sorin Oprescu, in lacrimi la emisiunea lui Denise Rifai. Ce intrebare l-a pus in dificultate? Nu a putut scoate niciun cuvant

 

Taguri: