Breaking News! Vladimir Putin este dispus să înceapă negocierile de PACE cu Ucraina. Care sunt, însă, condițiile impuse de președintele rus

Autor: Laura Macovei

Rusia este pregătită să ia în considerare o eventuală solicitare din partea Kievului, dar doar în contextul discuțiilor anterioare

&
Sursa: Pixabay/Facebook

Președintele rus Vladimir Putin a declarat recent că este dispus să reia negocierile de pace cu Ucraina cu o condiție.

Potrivit liderului de la Kremlin, Rusia este pregătită să ia în considerare o eventuală solicitare din partea Kievului, dar doar în contextul acelor discuții anterioare, care au fost întrerupte pe fondul intensificării conflictului.

Citește și: Dmitri Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei, și-a prezentat demisia! Remaniere de proporții a Guvernului de la Kiev, după demisia a încă șase oficiali

Vladimir Putin e dispus să reia negocierile cu Ucraina, dar obiectivele rămân stabilite: cucerirea completă a regiunii Donbas

Declarația lui Putin vine într-un moment de tensiune continuă în regiune, după ce Moscova a respins anterior orice tentativă de discuții de pace, din cauza unei ofensive ucrainene lansate în august 2023 în regiunea rusă Kursk.

„Suntem pregătiţi să negociem cu ei? N-am refuzat niciodată. Dacă o dorinţă de negociere apare (în Ucraina), noi nu vom refuza ”, a spus liderul de la Kremlin la Forumul Economic de la Vladivostok, conform AFP. 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

Preșesintele rus a evidențiat faptul că armata rusă a reușit să respingă forțele ucrainene în acea zonă, și a precizat totodată că obiectivul principal al Rusiei rămâne cucerirea completă a regiunii Donbas.

„Obiectivul inamicului (prin atacarea regiunii ruse Kursk) era să ne enerveze şi agite pentru a ne redesfăşura trupele dintr-o zonă în alta şi să oprească ofensiva noastră victorioasă în zone-cheie, mai ales în Donbas, a cărei eliberare este prioritatea numărul unu”, a declarat Putin la Forumul Economic din Extremul Orient rus.

Putin a reamintit că „prioritatea numărul unu” a țării sale este ocuparea acestei regiuni strategice din estul Ucrainei.

Donbasul, compus din regiunile Donețk și Lugansk, a fost în centrul conflictului dintre Rusia și Ucraina încă de la începutul ostilităților, în 2014, și a devenit un simbol al ambițiilor teritoriale rusești.

În regiunea Kursk, „forţele noastre armate au stabilizat situaţia şi au început să expulzeze treptat” armata ucraineană, a mai spus el.

Războiul declanșat de invazia Rusiei în Ucraina în februarie 2022 continuă, fără semne clare de încetare, iar pierderile suferite de ambele părți sunt considerabile.