Briose din faina integrala cu mere si fulgi de ovaz
Contin multe fibre
Ingrediente
1 mar ionatan mare, ras
2 albusuri
1 cana lapte batut gras sau sana
1 cana fulgi de ovaz
1 cana faina integrala
1/2 cana stafide
1/4 cana miere
1 si 1/2 lingurite praf de copt
1 lingurita scortisoara macinata
1/2 lingurita sare
1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare
Incingeti cuptorul la
treapta 4. Ungeti cu unt sau ulei 12-14 forme de briose.
Cerneti faina, amestecati-o cu praful de copt, sarea si scortisoara. Intr-un castron mare, amestecati laptele batut, fulgii de ovaz, vanilia si stafidele, apoi adaugati albusurile si mierea; amestecati bine. Incorporati si faina, amestecand cu telul, cat sa se omogenizeze. La sfarsit, incorporati merele, amestecand usor.
Umpleti formele lasand un pic de loc, ca sa creasca
Coaceti briosele 20-25 min, facand testul cu scobitoarea.
Le puteti pudra, fierbinti, cu zahar amestecat cu putina scortisoara.
Ingrediente
1 mar ionatan mare, ras
2albusuri
1 cana lapte batut gras sau sana
1 cana fulgi de ovaz
1 cana faina integrala
1/2 cana stafide
1/4 cana miere
1 si 1/2 lingurite praf de copt
1 lingurita scortisoara macinata
1/2 lingurita sare
1 lingurita esenta de vanilie
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta
Mod de preparare
Incingeti
cuptorul la treapta 4. Ungeti cu unt sau ulei 12-14 forme de briose.
Cerneti faina, amestecati-o cu praful de copt, sarea si scortisoara.
Intr-un castron mare, amestecati laptele batut, fulgii de ovaz, vanilia si stafidele, apoi adaugati albusurile si mierea; amestecati bine. Incorporati si faina, amestecand cu telul, cat sa se omogenizeze.
La sfarsit, incorporati merele, amestecand usor. Umpleti formele lasand un pic de loc, ca sa creasca.
Coaceti briosele 20-25 min, facand testul cu scobitoarea. Le puteti pudra, fierbinti, cu zahar amestecat cu putina scortisoara.