Brioșe pufoase cu iaurt, rețeta perfectă pentru o gustare delicioasă sau un mic dejun consistent

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 27 oct 2023, 00:15

Cea mai simplă rețetă de brioșe 

Sursa: Unsplash

Rețeta de brioșe pufoase cu iaurt trebuie încercată măcar o dată. Textura este una aparte, iar gustul delicios îi va face pe cei din jur să ceară și o a doua porție. Cum le prepari?

Poți obține cele mai bune și mai pufoase brioșe cu iaurt urmând o rețetă simplă, cu ingrediente foarte puține. Acest preparat poate fi servit atât la micul dejun, cât și ca desert, așa că se potrivește indiferent de context. Iată rețeta pentru brioșe pufoase cu iaurt.

Brioșe pufoase cu iaurt, rețeta simplă 

Nu trebuie să petreci foarte mult timp în bucătărie pentru a pregăti brioșele, rețeta fiind una foarte simplă și pe care oricine o poate prepara.

Este important doar să ai în casă ingredientele necesare, iar apoi, totul merge de la sine. Iată de ce ai nevoie și cum trebuie să procedezi pentru ca la final să te bucuri de gustul unor brioșe pufoase cu iaurt.

Brioșe pufoase cu iaurt, ingrediente: 

  • 280 g făină
  • 100 g unt
  • 50 g ciocolată neagră
  • 1 plic praf de copt
  • 250 ml iaurt light
  • 1 ou
  • 100 g zahăr brun

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Rețetă simplă de clătite. Ai nevoie doar de patru ingrediente pentru a pregăti aluatul celor mai pufoase clătite

Brioșe pufoase cu iaurt, mod de preparare:

Un secret pentru a obține cele mai bune brioșe este să nu amesteci toate ingredientele în același timp. Primul pas este să îți alegi două boluri. În primul vei amesteca toate ingredientele uscate, iar în cel de-al doilea vei pune ingredientele ude.

Adaugă într-un bol ciocolata răzuită, făina, zahărul și praful de copt, adică ingredientele uscate. Amestecă totul bine. În alt bol pune iaurtul light, oul și untul și amestecă bine, până în momentul în care obții un amestec omogen. După ce ai amestecat separat cele două tipuri de ingrediente, acum le poți pune pe toate în același bol. Ai grijă să încorporezi foarte bine ingredientele uscate cu cele umede. 

Amestecul obținut se pune într-o tavă pentru brioșe, iar dacă nu ai așa ceva în casă poți folosi o tavă normală, însă trebuie să folosești forme speciale pentru brioșe. De preferat ar fi să le folosești pe cele din silicon pentru ca brioșele să nu se lipească. Tava specială pentru brioșe se unge cu puțin unt și se tapetează cu făină și cu un praf de cacao, pas important și care va preveni lipirea aluatului de tavă.

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și lasă brioșele la copt aproximativ 20 de minute. Nu încerca să le scoți din forme cât timp sunt încă fierbinți pentru că mai mult ca sigur nu vei reuși. Lasă-le să se răcească, scoate-le din forme, iar apoi le poți servi atât la micul dejun, cât și la desert. Merg foarte bine alături de o cană de ceai aromat sau în combinație cu un pahar de lapte.

Citește și: Cum să prepari checul cu cacao dacă vrei să iasă pufos. Rețeta de chec marmorat cu care nu vei da niciodată greș

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.