Ingrediente
1 kg brocoli
200 g bacon crud uscat feliat
4 galbenusuri
50-70 ml otet vin alb sau chiar zeama de lamaie
400 ml unt clarifiat
Sare, piper
Mod de preparare
Intr-un bol puneti galbenusurile, untul clarifiat si un praf de sare. Amestecati usor pana se omogenizeaza. Puneti deasupra unui vas de apa ce fierbe, avand grija sa nu atinga cu fundul de apa clocotita.
Broccoli-ul il pregatiti astfel: intr-o oala cu apa, adaugati o lingura de sare, aduceti la fierbere, puneti broccoli peste, iar dupa 2-3 minute de fiert, il scoateti si il scurgeti bine.
Optional prajiti in tigaie sau in cuptor cateva felii de bacon si serviti cu sos olandez, impreuna cu brocoli.
Pentru a face untul clarifiat: puneti untul intr-o craticioara, la foc mic.
Fierbeti pana se topeste, lasati-l sa se sedimenteze partea alba de grasime, apoi separati cu grija cele doua parti. Aruncati partea alba pentru ca ea contine toate impuritati-le si pastrati untul clarifiat, pe care il puteti folosi la multe preparate.
Acesta se pastreaza saptamani in frigider in caz ca va ramane.