Broccoli toxic: Broccoli a devenit o leguma din ce in ce mai populara in ultima perioada, fiind promovata intens pentru multiplele beneficii pe care le aduce daca este inclusa in alimentatie. Studiile au confirmat efectele pozitive ale consumului de broccoli.
Printre acestea se numara incetinirea procesului de imbatranire a organismului, scaderea nivelului de colesterol, reglarea tensiunii arteriale si diminuarea semnificativa a riscului de a face anumite boli precum diabet sau cancer.
Broccoli toxic- cu toate acestea broccoli ascunde un secret stiut de putina lume: cu toate ca este promovat ca fiind o leguma minune, el poate deveni extrem de toxic pentru organism.
Citeste si: Rubarba. Ce este, de fapt, această plantă și cum se consumă
Broccoli toxic: cand devine un pericol pentru organism
Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din California, broccoli are un continut bogat de pesticide naturale, substante pe care planta le foloseste pentru a se apara de daunatori. Studiul a demonstrat ca jumatate din aceste pesticide au provocat aparitia cancerului in testele realizate pe animale in laborator.
Un alt studiu a demonstrat ca aceste pesticide naturale sunt de fapt mai toxice decat pesticidele artificiale, produse de om.
Nu in ultimul rand, broccoli are in compozitie o cantitate ridicata de goitrogen, o susbtanta chimica ce impiedica functionarea corecta a glandei tiroide. Practic goitrogenul interfereaza in procesul absorbtiei de iod, un mineral cheie in producerea hormonului tiroidian.Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Citeste si: Ce sa mananci ca sa fii sanatos, indiferent de varsta
Cum gatesti corect broccoli pentru a-i pastra proprietatile?
Broccoli poate fi consumat intr-o anumita masura si crud. Cu toate acestea nu este recomandata aceasta practica, deoarece poate provoca o serie de probleme digestive.
Broccoli toxic: pentru a-i pastra proprietatile este recomandat ca broccoli sa fie gatit intr-un timp scurt, la temperaturi scazute.
Broccoli se mai poate prepara si la aburi: aceasta este metoda cea mai indicata de preparare deoarece astfel se elimina o cantitate mica de nutrienti.
Citeste si: Cum iti intaresti sistemul imunitar ca sa eviti infectarea cu noul coronavirus
Broccoli toxic: cum alegi ce broccoli sa cumperi din magazin
Atunci cand mergi la magazin nu pune primul broccoli intalnit in cale in cos. Studiaza putin planta inainte de a o cumpara. Pentru a te asigura ca broccoli este proaspat analizeaza-i culoarea: aceasta trebuie sa fie un verde viu uniform, fara urme mai inchise la culoare sau pete galbui.
In acelasi timp verifica si consistenta plantei: broccoli trebuie sa fie tare pe toata suprafata. Daca observi ca are portiuni moi inseamna ca acea planta este imbatranita si si-a pierdut astfel din prospetime.