Bruce Willis renunță la actorie din cauza problemelor de sănătate. Boala cu care a fost diagnosticat actorul în vârstă de 67 de ani

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 31 dec 2022, 03:15

Bruce Willis se retrage din actorie 

Sursa: instagram brucewillisok

Bruce Willis are probleme grave de sănătate și din această cauză este nevoit să renunțe la actorie. Anunțul a fost făcut de familia actorului, apropiații lui Bruce Willis dezvăluind boala de care suferă acesta.

Vestea că Bruce Willis își încheie cariera de actor a picat ca un trăsnet pentru fanii acestuia, dar și pentru întrega industrie a cinematografiei. Cu ce boală a fost diagnosticat Bruce Willis și de ce îl împiedică această afecțiune să își mai desfășoare activitatea?

Boala cu care a fost diagnosticat Bruce Willis. De ce renunță actorul la cariera sa?

Familia lui Bruce Willis a anunțat oficial că actorul în vârstă de 67 de ani va renunța la profesia de actor, ceea ce înseamnă sfârșitul carierei sale în industria cinematografiei.

Actorul Bruce Willis a fost diagnosticat cu o boală gravă, numită afazie. Această afecțiune reprezintă, de fapt, o tulburare care afectează vorbirea, scrierea, dar și capacitatea de a înțelege anumite mesaje. În aceste condiții, lui Bruce Willis i-ar fi aproape imposibil să își mai poată desfășura activitatea, motiv pentru care a decis să se retragă din actorie după o carieră de mai bine de 40 de ani. 

Afazia poate fi provocată fie de apariția unei tumori la nivelul creierului, fie de un accident vascular cerebral sau de o leziune la nivelul capului. 

„Pentru minunaţii fani ai lui Bruce, noi, ca familie a lui, vrem să anunţăm că mult iubitul nostru Bruce s-a confruntat cu anumite probleme de sănătate şi a fost diagnosticat recent cu afazie, care îi afectează capacităţile cognitive.

Ca urmare a acestui fapt, Bruce se va retrage din cariera de actor, care a însemnat atât de mult pentru el. Aceasta este o perioadă cu adevărat dificilă pentru familia noastră şi apreciem iubirea, compasiunea şi sprijinul vostru neîntrerupte. Vom trece prin aceste lucruri împreună, ca o familie unită, şi am vrut să anunţăm fanilor aceste lucruri, deoarece ştim cât de mult înseamnă el pentru voi şi cât de mult însemnaţi voi pentru el” este mesajul transmis de familia lui Bruce Willis.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rumer Willis (@rumerwillis)

 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mesajul postat pe instagram este semnat de actuala soție a lui Bruce Willis, Emma Heming Willis, de copiii actorului, dar și de fosta soție a acestuia Demi Moore.

După ce informația a fost făcută publică și a făcut înconjurul lumii, agentul de presă al lui Bruce Willis a fost contactat de jurnaliști, însă acesta nu a oferit detalii suplimentare în legătură cu acest subiect și nici nu a oferit alte informații în legătură cu starea de sănătate a actorului.

Bruce Willis, pe numele complet Walter Bruce Willis, s-a născut pe data de 19 martie 1955 și este unul dintre cei mai cunoscuți actori americani. Acesta s-a făcut remarcat și ca producător sau cântăreț, însă a cunoscut succesul interpretând diferite roluri. De-a lungul carierei, Bruce Willis a jucat în mai multe filme de acțiune, comedii sau drame, însă rolul care l-a făcut cunoscut la nivel mondial este cel al lui John McClane în seria „Die Hard”.

Citeste si: Ce avere are Bruce Willis

Ce este afazia, boala cu care a fost diagnosticat Bruce Willis?

Bruce Willis a fost diagnosticat cu afazie, însă nu este clar care sunt cauzele care au dus la apariția afecțiunii în cazul actorului. 

Afazia este o boală care se manifestă prin tulburări de limbaj, iar pacienții care o dezvoltă pot întâmpina dificultăți în a înțelege sau a exprima anumite cuvinte, atât verbal, cât și scris, în a face calcule, a citi sau a duce la capăt anumite propoziții. Această afecțiune apare în momentul în care există probleme la nivelul creierului, fie o leziune, un traumatism, fie un accident vascular cerebral, însă poate să se dezvolte și în timp, ca urmare a unor boli neurodegenerative. 

Afazia poate fi ținută sub control prin vizite repetate la logoped, însă fiecare organism poate reacționa diferit. Cu toate acestea, odată apărută, boala nu mai poate fi vindecată, ci doat ținută sub control. 

Citeste si: FOSTUL, cel mai bun prieten: cupluri de la Hollywood care au divortat dar care se inteleg mai bine ca niciodata dupa separare!

 

Taguri: