Bucătărie la comandă sau produsă în serie? Care este cea potrivită pentru dumneavoastră?

Author: Diana Tilă

Alegerea unei unități de bucătărie vă pune o întrebare dificilă chiar de la început. Este mai bună o unitate de bucătărie la comandă sau una produsă în serie? Desigur, răspunsul nu este clar. Poate că sfaturile noastre vă vor ajuta să alegeți cea mai potrivită piesă pentru dvs. Este important să vă gândiți la o mulțime de detalii înainte de a lua o decizie finală. Este vorba în principal de amenajarea ansamblului, spațiul în care vreți să amplasați chiuveta și electrocasnicele și așa mai departe. Și posibilitățile financiare joacă și ele unul dintre rolurile principale. Acest lucru va determina materialul, decorul, dotarea interioară și, deoarece puțini oameni au un buget nelimitat, gama producătorilor. În mare măsură, finanțele influențează și dacă mergeți la magazinul local cu mobilă sau dacă veți contacta un atelier care va crea pentru dvs. o bucătărie complet originală la comandă.

De ce să cumpărați o bucătărie de serie?

Dulapurile de bucătărie de serie sunt opțiunea cea mai accesibilă. Sunt deja gata făcute. Doar le alegeți și așteptați ca acestea să fie livrate și instalate (cu excepția cazului în care le instalați singur). Cu siguranță nu mai este cazul ca acestea să fie de o calitate inferioară sau să nu fie adaptate în nici un fel, deoarece astăzi se vând diverse dulapuri și rafturi variabile. Nici măcar chiuveta sau electrocasnicele nu trebuie neapărat să stea în același loc ca înainte. Cablajul electric rămâne frumos ascuns în spatele dulapurilor. Hota nu este nici acesta o problema datorită existenței modelelor cu recirculare. Puteți cumpăra cu ușurință tot felul de gadget-uri  sub formă de containere și sertare extractibile, etc. Cu toate acestea, ele nu pot fi personalizate complet și vor există întotdeauna unele restricții. Fiecare retailer va avea doar o anumită gamă de culori, materiale și modele, așa că veți fi întotdeauna oarecum limitat în alegeri. Producătorii aderă la module standard care se aplică bucătăriilor normale, obișnuite. Așa că, dacă aveți o bucătărie standard, nu ar trebui să fie niciun fel de problemă în a alege o bucătărie de serie. O bucătărie standard mică poate arăta modernă și poate conține tot ce aveți nevoie pentru a găti confortabil. 

Atenție la soluțiile ieftine!

O unitate de bucătărie standard poate fi foarte ieftină, dar cu siguranță nu ar trebui să alegeți doar pe baza prețului. Nu alegeți o bucătărie doar pentru câteva luni, ci pentru mulți ani. Economia va exista numai dacă alegeți o bucătărie de serie ieftină pentru o cabană în care petreceți doar câteva săptămâni pe an sau pentru casa de la țară. Bucătăriile ieftine sunt disponibile în diverse modele, iar cel mai adesea în categoria cea mai ieftină veți întâlni două tipuri de materiale: PAL laminat (LTD) și plăci fibroase (MDF). Dezavantajul pieselor mai ieftine este mai puțină grosime, îmbinări structurale înșurubate, un blat din mai multe piese, unde umezeala pătrunde ușor în rosturi și alte probleme. Așadar, înainte de a cumpără, aveți grijă de garanție.

O bucătărie pe comandă este doar a dvs.

Dacă vreți să aveți o bucătărie complet originală sau locuiți într-un apartament cu dimensiuni atipice, o unitate de bucătărie la comandă este alegerea ideală pentru dvs. Cel mai mare avantaj este variabilitatea acestei piese, deoarece aveți ocazia de a câștiga în amenajarea dulapurilor, materialelor, culorilor, amenajării interioare, combinarea diferitelor soluții funcționale etc. Producătorii de astfel de seturi, precum kitchen art design, sunt mult mai capabili să vă ofere ceea ce va trebuie. În cele mai multe cazuri însă, acest gen de mobilă de bucătărie însă costă mult mai mulți bani, iar implementarea ei durează destul de mult, poate chiar și câteva luni. Cu toate acestea, rezultatul este exact ceea ce v-ați dorit și în ceea ce privește materialele și designul de înaltă calitate. Bucătăria la comandă poate fi o opțiune mult mai bună pentru multe bucătării, chiar dacă vorbim de o bucătărie standard, pentru că astfel veți putea profita la maxim de spațiu, utilizând chiar mai mult decât credeați că aveți disponibil.

Sfaturi pentru alegerea unei bucătărie 

Indiferent dacă alegeți un dulap de bucătărie produs în serie sau îl faceți la comandă, se aplică întotdeauna unii parametri. Încercați să alegeți piese universale care să se potrivească cu electrocasnicele și alte elemente. Tonurile neutre merg mai bine cu diferite accesorii. Ar trebui să alegeți înălțimea dulapurilor pentru blat în jur de 85 cm pentru persoanele de până la 170 cm.

Persoanele mai înalte au nevoie de aproximativ 90 cm de la sol. Nu uitați de triunghiul de bază în bucătărie, adică împărțirea practică a zonelor individuale - chiuvetă, frigider și aragaz. Împărțiți-vă bucătăria în mai multe secțiuni. În mod ideal ar trebui să aveți o secțiune pentru depozitarea alimentelor, o secțiune pentru spălarea și prepararea ingredientelor și o secțiune pentru gătit. Nu uitați că aveți nevoie și de suficientă lumină. Plasați spoturi de înaltă calitate direct deasupra blatului de lucru, iar în prezent sunt populare și moderne benzile LED care pot străluci de jos sau de sus pe blat, în sertare și pe rafturi.

Ce tip de bucătărie este mai bună? 

Nu există un răspuns corect la o astfel de întrebare, deoarece ambele variante au avantajele și dezavantajele lor. Depinde în principal de dvs și de ideile pe care le aveți. Fabricarea la comandă a unei bucătării vă oferă mână liberă și vă puteți dori practic orice, deoarece este posibil. Pe de altă parte, chiar și în lumea bucătăriilor de serie, oferta este atât de largă astăzi încât chiar și cel mai pretențios client va alege cu siguranță.

Deși dulapurile de bucătărie la comandă sunt de obicei mai scumpe, acest lucru nu este adevărat în toate cazurile. Cel mai mare plus în cazul bucătăriei la comandă constă în faptul că veți avea parte originalitate și unicitate absolută. Veți avea ceva acasă pe care nimeni altcineva nu-l are. Cu toate acestea, pentru a vă face bucătăria nu numai frumoasă și unică, ci și practică, trebuie să vă planificați bine opțiunile.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.