Bucăți dintr-o posibilă dronă, pe teritoriul României! Armata face acum verificări în zonă

Author: Laura Macovei
Actualizat: 13 sep 2023, 16:46

Bucăți dintr-o posibilă dronă, pe teritoriul României! Armata face acum verificări în zonă

Sursa: arhivă

De ce ne e frică nu scăpăm. Recent, Ministerul Apărării Naționale a confirmat faptul că în zona localităților Nufărul și Victoria, din județul Tulcea, au fost găsite fragmente care ar putea proveni de la o dronă. Un elicopter a fost trimis pentru verificări la fața locului.

Bucăți dintr-o dronă ar fi fost observate la 8 kilometri de Tulcea, spune armata.

Bucăți de dronă pe teritoriul României. Ce a transmis Ministerul Apărării

Potrivit ISU Tulcea, autoritățile au fost sesizate de apariția unor obiecte ce cădeau în zona Nufărul. 

„Aceste apeluri au fost preluate de structurile responsabile şi- cum au comunicat colegii de la MApN- se fac cercetări în teren.

În ceea ce priveşte anumite pagube ori incendii în zona indicată nu au fost semnalate ”, a transmis ISU Tulcea.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Un militar a fost găsit fără suflare într-o unitate din București. Acesta a fost împușcat mortal

„Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat miercuri, 13 septembrie, în jurul orei 11.30, în zona localităților Nufărul și Victoria, din județul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri. Conform procedurilor, un alt elicopter al  Forțelor Aeriene Române, din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, a fost trimis în zonă cu o echipă specializată la bord,  pentru a efectua cercetări preliminare în teren și ridicarea de probe pentru efectuarea expertizărilor ”,

a comunicat Ministerul Apărării. Este vorba despre o zonă aflată la 14 kilometri de graniță, la peste 20 de kilometri în linie dreaptă de portul Izmail și la 8 kilometri de Tulcea.

Locuitorii vor primi mesaje RO-Alert

Tulcenii din opt localităţi aflate la graniţa româno-ucraineană au primit deja mesaje RO-ALERT în contextul atacurilor cu drone ruseşti pe teritoriul ucrainean, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Mesajele vor continua să fie primite de locuitori, pentru a preveni eventuale tragedii. 

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 567 de război în Ucraina: Rusia a atacat din nou cu drone orașul portuar Izmail. Mai multe persoane au fost rănite

„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori.

Durata estimată: 90 de minute ”, se menţionează în mesajul RO-ALERT.