Buchetele de bujori, o "explozie" de fericire în orice împrejurare!

Author: Diana Tilă

Cea mai sigură modalitate de a înfrumuseța ziua cuiva este prin intermediul florilor. Cine nu este sensibilizat de un cadou floral, într-o zi specială sau într-o zi oarecare, mai ales atunci când simbolistica fiecărei plante "vorbește" direct sufletului? Mesajele unor buchete de bujori, de pildă, fac referire în general la noroc, bogăție, prosperitate, vindecare, renașterea unei relații, iubirea și fericirea în căsătorie.

Cultura chineză asociază aceste flori cu puterea, bogăția și distincția, iar cea japoneză conectează bujorii cu vitejia, onoarea și norocul. Și în epoca victoriană, aceste flori aveau un loc aparte, fiind sinonime cu feminitatea și pudoarea. Așadar, cu un bagaj istoric atât de bogat, nu ai cum să dai greș oferind un asemenea dar floral.

Explozie de fericire în orice împrejurare

Culorile vibrante și parfumul îmbietor ce caracterizează aceste plante regale încântă simțurile de fiecare dată. Prospețimea unor buchete bujori înseninează ziua oricărei persoane și aduce un val de energie ce inspiră și motivează. Dacă îți dorești să oferi un "boost" de putere cuiva drag aflat în convalescență sau vrei să încurajezi pe cineva înaintea unor examene importante, aceste flori vor fi mesagerii perfecți. Cu acești soli voioși și fascinanți alături e greu să nu zâmbești și să nu îți recapeți tonusul.

Simbolistica culorilor accentuează și mai mult tâlcul unor buchete de bujori. Pentru a impresiona o domnișoară rafinată, bujorul alb este splendid pentru a reflecta puritatea, romantismul și timiditatea. Gingășia petalelor și aromele emanate vor face ca darul tău să fie cea mai bună alegere pentru o prezență feminină care iubește naturalețea.

Părinții, bunicii, profesorii și toți cei față de care vrei să îți exprimi respectul în mod deosebit pot fi delectați cu bujorii roșii. Expresie a nobleței, recunoștinței și bunăstării, aranjamentele realizate cu astfel de flori sunt irezistibile.

De asemenea, o surpriză romantică prin care să îți emoționezi aleasa inimii nu poate fi completă fără buchete de bujori roz. Simbol al tandreței și dragostei, aceștia vor "îmbrățișa" poetic sufletul iubitei sau soției.    

O floare de elită, cu conotații imperiale

Indiferent de culoare, aceste flori sunt purtătoare de energie pozitivă, căldură și candoare. Colecțiile florale abundă în creații unice ce au ca elemente centrale aceste splendori ale naturii în toate nuanțele. Fiecare primăvară bucură cu atingerea mătăsoasă a acestor vestitori diafani, grădinile și locuințele fiind cuprinse de mireasma lor inconfundabilă. Dacă ești în căutarea unui cadou potrivit pentru sărbătorile lunii martie, apelează la aranjamentele excepționale propuse de atelierele florale și vei face o surpriză admirabilă celor dragi.

Volumul generos obținut la deschiderea petalelor și frenezia nuanțelor fac ca aceste plante să fie suficiente pentru a alcătui un aranjament senzațional, fără a mai fi nevoie de suportul altor flori. Calitățile cu care au fost înzestrate asigură un spectacol cromatic și olfactiv complet, care bucură de la mic la mare fiecare privitor.

De o frumusețe complexă, cu o cascadă de petale jucăușe, dar în același timp pline de eleganță, "floarea împăratului" la chinezi a fost odinioară rezervată doar capetelor încoronate. Istoria sa îi demonstrează proprietățile de elita, care s-au propagat până în ziua de azi. Așadar, dacă vrei să onorezi pe cineva special din viața ta, cu buchete bujori o poți face garantat. Declarat în septembrie 2022, Floarea Națională a României, bujorul este cartea de vizita florală pentru orice român.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.