Bucureștenii ar putea rămâne fără căldură la iarnă. Termoenergetica, cea căreia Primăria Capitalei trebuie să îi plătească suma de aproximativ 80 de milioane de euro, a anunțat că, în viitorul apropiat, ar putea intra în insolvență.
Bucureștenii ar putea rămâne fără căldură la iarnă
De-a lungul anilor, Primăria București a acumulat datorii de peste 80 de milioane de eu ro, lucru ce îi aduce pe locuitorii Capitalei în pragul unei situații critice.
Mai mult decât atât, reprezentanții companiei au avertizat că există posibilitatea ca o executare silită să aibă loc, iar pe conturile firmei ar putea pune oprire chiar ANAF-ul.
În aceste condiții, peste o jumătate de milion de oameni ar putea avea problem serioase cu căldura în lunile ce urmează, conform euronews.ro. Compania a luat naștere în urmă cu trei ani, imediat după ce RADET a dat faliment, dar, nici de data aceasta, bucureștii nu au scăpat de probleme.
Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica, susține că singura modalitate prin care situația poate fi soluționată este ca Primăria București să fie împrumutată de Ministerul de Finanțe.
Citeste si: Românii vor primi bani pentru a cumpăra lemne. Guvernul va acorda vouchere în acest sens
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Nicușor Dan susține că lucrările la rețea fac ca situația să fie mai bună ca în anii precedenți
În ciuda datoriilor colosale pe care Primăria București le-a acumulat, Nicușor Dan este optimist și spune că, iarna aceasta, avariile nu vor mai fi atât de dese, deoarece lucrările la rețea continuă.
„Dacă vorbim de problema căldurii şi a apei calde, dacă vorbim punctual, acum suntem în luna iulie, avem o revizie obligatorie. Problema apei calde vine din reţeaua noastră de conducte(..) şi vine din producţie şi aici e o mare problemă, care nu e la noi, ci la Ministerul Energiei, din centrale vechi.
În mod normal a trebuit să îl suplimentez cu CET Progresul numai că nici acesta, nici conductele pe zona de est nu fac faţă la presiune, atunci am avut avarii şi mulţi oameni fără apă caldă.
Citeste si: Un aliment vital pentru oameni ajunge să fie un lux pentru multe persoane. Prețurile aproape s-au dublat
O să fie mai bine iarna aceasta decât iarna trecută. În mod deliberat s-au făcut nişte lucrări şi s-a oprit apa caldă în câteva zone, pentru câteva săptămâni, ca locurile unde noi ştim că sunt avarii să nu se mai producă iarna asta. Pe scurt, pe ceea ce înseamnă transport, avem patru şantiere în desfăşurare, câte 10 kilometri fiecare. Am avut ghinion cu războiul din Ucraina şi nu au început în martie cum trebuia, dar o să facem aproximativ 35 de kilometri anul acesta ceea ce înseamnă mult mai mult decât s-a făcut până acum”, a spus primarul Capitalei, în luna iulie, pentru un post de televiziune.