Bucureștenii care acceptă să fie testați pentru coronavirus pot primi bani de la stat. Ce sumă va fi acordată?

Author: B.H.

Primăria Capitalei își propune să testeze 11.000 de bucureșteni pentru coronavirus. Proiectul prevede ca persoanele care acceptă testarea să primească bani de la stat.

Un proiect al Primăriei Municipiului București, intitulat "Testăm pentru București", urmează să fie dezbătut în următoarea ședință a Consilului General al Capitalei.

Citeste si: BAC 2020: Schimbarea anuntata de ministrul Educatiei. Ce se intampla cu probele de competente

Bucureștenii care acceptă să fie testați pentru coronavirus pot primi bani de la stat. Ce sumă va fi acordată? 

Noul proiect își propune testarea a 11.000

de bucureșteni, cu condiția ca aceștia să fie asimptomatici.

Din primele informații, persoanele care vor accepta să fie testate vor primi suma de 200 de lei, bugetul total alocat pentru acest proiect fiind de 2.233.000 milioane de lei, dintre care 2,2 milioane de lei vor merge către plata voluntarilor, 30.000 de lei către realizarea unei aplicații de înscriere a acestora, iar 3.000 de lei pentru găzduirea aplicației. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Nelu Tătaru: "Nu am atins vârful epidemiei!" Când vom putea avea o scădere a numărului de cazuri noi?

"Beneficiarii proiectului vor fi cetățenii Municipiului București, care vor solicita în mod voluntar înscrierea în cadrul proiectului și nu se află în categoriile definițiilor de caz, astfel cum sunt stabilite prin Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus."

, se arată în proiect, potrivit digi24.ro.

Practic, dacă proiectul va fi aprobat, bucureștenii care nu au simptome de boală pot solicita testarea pentru COVID-19 și vor primi 200 de lei după efectuarea testului.

Citeste si: Iohannis, ședință cu premierul, ministrul Finanțelor și Mugur Isărescu pe fondul crizei generate de coronavirus

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.