Bucureștiul intră în carantină! Rata de infectare a trecut de 6 la mie. Magazinele se închid la ora 18:00. Nunțile și botezurile sunt complet interzise

Author: Ana Dinu

Rata a ajuns la 6,33 in Bucuresti

Sursa: Facebook

Se impune carantina în Capitală, după ce rata de infectare a trecut de 6 la mia de locuitori. Magazinele se închid la ora 18:00, iar restaurantele și cafenelele la interior, precum și terasele, fiind permisă doar livrarea la domiciliu.

Vești proaste pentru bucureșteni. Numărul infectărilor cu coronavirus a explodat în ultimele ore. Potrivit ultimelor date transmise de Grupul de Comunicare Strategică, în cursul zilei de miercuri incidența infectărilor cu coronavirus a ajuns în Capitală la 6,33 la mia de locuitori.

Bucureștiul intră în carantină. Lista măsurilor care intră în vigoare

Potrivit măsurilor stabilite de autorități, odată ce rata infectărilor trece de 6 la mia de locuitori, intră în vigoare restricții mult mai dure.

Mai exact, persoanele nevaccinate din București vor circula în weekend între orele 05:00- 20:00, cu anumie excepții. De asemenea, persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile, vor putea circula fără restricții.

Totodată, în ceea ce privește programul de funcționare a magazinelor, acestea se închid la ora 18:00, iar restaurantele și cafenelele la interior, precum și terasele sunt închise, fiind permisă doar livrarea la domiciliu.

Sălile de fitness și bazinele de înot se închid, iar nunțile și botezurile se interzic.

Noile măsuri se vor impune în urma unei ședințe a Comitetului pentru Situații de Urgență.

O situație similară se întâmplă și la Cluj-Napoca. Municipiul a ajuns miercuri la incidența de 6.03 la mia de locuitori, datele fiind transmise de Direcția de Sănătate Publică Cluj. 

În situația în care în ultimele 48 de ore evoluția cazurilor va fi una nefavorabilă, există posibilitatea ca vineri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să introducă carantina de weekend.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Revin AMENZILE şi declaraţiile pe propria răspundere. Cât te costă dacă NU respecţi regulile

Ce se întămplă cu școlile

Școlile ar urma să fie închise și ele, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că va discuta cu reprezentanții din domeniul medical pentru a decide dacă, în localitățile în care incidența depășește 6 la mia de locuitori, școlile pot rămâne deschise, în contextul în care multă lume își

dorește acest lucru. 

”Vom avea pe parcursul zilei de astăzi (miercuri – n.r.) discuții cu toți cei care sunt îndreptățiți să se pronunțe asupra acestui echilibru – risc gestionabil vs. beneficii. Mai exact, este vorba despre dorința de consolidare a unui numitor comun cu privire la modul de funcționare al școlilor”, spune Sorin Câmpeanu.

 

 

 

 

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.