BUCUREȘTIUL, la un pas de carantina de noapte. Reguli speciale pentru nevaccinați. La cât a ajuns rata de infectare COVID în București?

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 28 sep 2021, 13:01

În București ar putea fi impusă carantina de noapte

Sursa: canva.com

Rata de infectare COVID în București a crescut considerabil în ultimele 24 de ore, astfel că, Bucureștiul este la un pas de carantina de noapte. Ce reguli vor fi impuse pentru nevaccinați?

În București, rata de infectare cu noul coronavirus se apropie de pragul de 6 cazuri la 1000 de locuitori, ceea ce înseamnă că va fi introdusă carantina de noapte în weekend și vor fi impuse o serie de reguli stricte. Iată la cât a ajuns rata de incidență în București pe 28 septembrie 2021, potrivit datelor anunțate de Prefectură.

Rata de incidență COVID în București, 28 septembrie 2021. Capitala se pregătește pentru carantina de noapte

Rata de infectare COVID în București a ajuns marți, 28 septembrie 2021, la 5,57 cazuri la 1000 de locuitori. Astfel, Bucureștiul se apropie cu pași repezi de rata de incidență de 6 cazuri la 1000 de locuitori, ceea ce înseamnă că în scurt timp vor fi introduse noi restricții.

Dacă în cursul zilei de luni autoritățile anunțau o rată de infectare cu COVID-19 de 4,95 la mia de locuitori, cele mai recente date comunicate de reprezentații Prefecturii arată o creștere alarmantă a numărului de cazuri noi, astfel că rata de incidență a ajuns

în București la 5,57 cazuri la mia de locuitori. Reamintim că în cursul zilei de sâmbătă, rata de infectare COVID în București a depășit 4 cazuri la mia de locuitori, iar Capitala a intrat în scenariul roșu vineri noapte. Începând de atunci, certificatul vedere este obligatoriu pentru toți cei care vor să participe la evenimente private, să servească masa la restaurantele din mall-uri, să meargă la sălile de sport.

Citeste si: Este complet interzis în România! Riscați să primiți amendă de 2.000 de lei dacă abuzați de acest document

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce se întâmplă dacă Bucureștiul ajunge la o rată de infectare COVID de 6 la 1000 de locuitori? Tot ce trebuie să știi despre carantina de noapte

Având în vedere că în București rata de infectare cu COVID-19 se apropie de pragul de 6 cazuri la 1000 de locuitori, reamintim că într-o astfel de situație se aplică reguli noi. Mai exact, atunci când rata de incidență este de 6 la mie, școlile se închid și predarea se va face în sistem online, iar în zilele de weekend, mai exact vineri, sâmbătă și duminică se impune

carantina de noapte.

Ce înseamnă, de fapt, carantina de noapte? Ei bine, oamenii nu vor mai avea voie să iasă din case în intervalul 20:00-05:00 dacă nu vor avea un motiv foarte bine întemeiat. Mai mult decât atât, acolo unde rata de infectare este mai mare de 6 cazuri la 1000 de locuitori, dar mai mică de 7,5 cazuri la 1000 de locuitori, magazinele vor fi închise de la ora 18.00

în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. 

De precizat este că, în cazul în care în București rata de infectare cu COVID trece de pragul de 6 cazuri la 1000 de locuitori, toate restricțiile amintite mai sus se vor aplica doar în cazul persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva noului coronavirus. Cei vaccinați vor putea ieși în continuare din case în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul 20:00-05:00, potrivit hotnews.ro.

Dacă la începutul lunii septembrie rata de infectare cu COVID-19 era de 0,85 cazuri la 1000 de locuitori, în ultimele săptămâni, numărul cazurilor noi a crescut considerabil, astfel că, în momentul de față, Capitala se află la un pas de carantina de noapte. Autoritățile au menționat că majoritatea cazurilor noi de coronavirus din ultimele zile au fost raportate în București, situația fiind pe cale să scape de sub control. În acest context, reprezentanții autorităților îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze anti-Covid-19, aceasta fiind modalitatea prin care pot dezvolta forme mai ușoare ale bolii.

Citeste si: CUM arată chestionarul pentru vaccinare anti-COVID în școli? Imunizarea, decisă de părinți