Budinca de arpacas (coliva)
Cost estimativ: 30 lei pentru 6-8 persoane
Ingrediente
1 kg arpacas
300- 400 g zahar
350 g nuci macinate
O lingurita extract de vanilie
Coaja de la o lamaie si de la o portocala
O lingurita de sare
O cana de pesmet alb
Bomboane, rahat sau nuci pentru ornat
Mod de preparare
Se spala bine arpacasul in mai multe ape si se pune intr-o oala cu apa (apa trebuie sa
acopere nivelul semintelor cu aproximativ 8 cm.)
Se fierbe o ora sau 30 minute, impreuna cu sarea, la oala sub presiune. Daca se fierbe classic, se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca.
Se acopera cu un prosop de hartie sau de bumbac si se lasa sa se raceasca timp de cateva ore, pentru a trage excesul de apa.
Se adauga zaharul si putina apa si se fierbe din nou.
Se adauga aromele si se ia de pe foc, apoi se amesteca cu nucile si pesmetul.
Se omogenizeaza bine, apoi se aseaza pe platouri si se orneaza dupa plac.
Ingrediente
1 kg arpacas
300- 400 g zahar
350 g nuci macinate
O lingurita extract de vanilie
Coaja de la o lamaie si de la o portocala
O lingurita de sare
O cana de pesmet alb
Bomboane, rahat sau nuci pentru ornat
Mod de preparare
Se spala bine arpacasul in
mai multe ape si se pune intr-o oala cu apa (apa trebuie sa acopere nivelul semintelor cu aproximativ 8 cm).
Se fierbe o ora sau 30 minute, impreuna cu sarea, la oala sub presiune.
Daca se fierbe clasic, se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca.
Se acopera cu un prosop de hartie sau de bumbac si se lasa sa se raceasca timp de cateva ore, pentru a trage excesul de apa.
Se adauga zaharul si putina apa si se fierbe din nou.
Se adauga aromele si se ia de pe foc, apoi se amesteca cu nucile si pesmetul.Se omogenizeaza bine, apoi se aseaza pe platouri si se orneaza dupa plac.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”