Ingrediente
5 oua
O cana de lapte
O cana de smantana
¼ cana de zahar
1 lingurita extract de vanilie
400 g chec mai vechi
4 mere feliate
Mod de preparare
Checul se taie felii si se imparte in doua cantitati egale.
Jumatate se pune pe fundul unui castron termorezistent care sa incapa intr-o oala sub presiune.
Se amesteca ouale batute putin cu zaharul, laptele, smantana dulce si extractul de vanilie.
Feliile de mere se oparesc putin, se scurg apoi se pun in castron peste chec impreuna cu o mana de stafide.
Se acopera cu restul de chec si se toarna amestecul de ou cu lapta si smantana.
Se acopera castronul cu folie de aluminiu cat mai bine si se pune la fiert astfel.
In oala sub presiune se pune grilajul de protectie si se pun doua cani de apa. Peste acest grilaj se pune castronul, apoi se acopera oala si se da la fiert timp de 15 minute de cand a inceput sa fiarba.
Aceasta reteta ne ajuta sa economisim timp pretios. In lipsa oalei sub presiune timpul de coacere la cuptor ar fi de 40 minute la 180°C.