Budinca de ciocolata in stil mexican

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 04:19

Desert condimentat

 

Budinca de ciocolata in stil mexican
Desert condimentat
Ingrediente pt 6 portii
60 g zahar brun
2 linguri amidon
1/2 lingurita scortisoara macinata
1/8 lungurita piper cayenne
1/8 lingurita sare
500 ml lapte cu continut redus de grasime
2 buc galbenusuri mari
125 g ciocolata amaruie maruntita
Esenta de vanilie
Intr-un castron mic, amestecati zaharul brun cu amidonul de porumb, scortisoara, piperul cayenne si sarea.
Dati deoparte.
Intr-o cratita, amestecati laptele cu galbenusurile. Adaugati mixul de zahar brun si amestecati bine. Puneti la fiert ls foc mediu, amestecand continuu cu o spatula de silicon termorezistenta sau cu o lingura de lemn, pana se dizolva zaharul, iar amestecul incepe sa faca bulbuci pe marginea cratitei, cam 5 minute. Lasati sa fiarba incet, amestecand mereu, inca un minut, apoi luati de pe foc. Incorporati ciocolata si amestecati continuu pentru a se topo si a se omogeniza, appo adaugati vanilia.
Puneti cu lingura budinca in 6 vase de ceramica sau pahare de desert, impartimd-o in mod egal, apoi neteziti suprafata. Puneti o hartie cerata direct pe suprafata fiecarei portii pt a impiedica formarea unei pelicule lasati la frigider pana se raceste, cca 2 ore.


Ingrediente pt 6 portii:


60 g zahar brun
2 linguri amidon
1/2 lingurita scortisoara macinata
1/8 lungurita piper cayenne
1/8 lingurita sare
500 ml lapte cu continut redus de grasime
2 buc galbenusuri mari
125 g ciocolata amaruie maruntita
Esenta

de vanilie


Mod de preparare


Intr-un castron mic, amestecati zaharul brun cu amidonul de porumb, scortisoara, piperul cayenne si sarea. Dati deoparte.
Intr-o cratita, amestecati laptele cu galbenusurile. Adaugati mixul de zahar brun si amestecati bine.
Puneti la fiert ls foc mediu, amestecand continuu cu o spatula de silicon termorezistenta sau cu o lingura de lemn, pana se dizolva zaharul, iar amestecul incepe sa faca bulbuci pe marginea cratitei, cam 5 minute.

Lasati sa fiarba incet, amestecand mereu, inca un minut, apoi luati de pe foc. Incorporati ciocolata si amestecati continuu pentru a se topo si a se omogeniza, appo adaugati vanilia. 
Puneti cu lingura budinca in 6 vase de ceramica sau pahare de desert, impartimd-o in mod egal, apoi neteziti suprafata.
Puneti o hartie cerata direct pe suprafata fiecarei portii pt a impiedica formarea unei pelicule lasati la frigider pana se raceste, cca 2 ore.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.