Ingrediente
Oua 6 buc
Faina 75 g
Lapte 750 ml
Ulei 20 ml
Sare
Miere 40 g
Miez de nuca 100 g
Zahar brun 75 g
Unt 50 g
Mod de preparare
Se pregatesc foile de clatite.
Intr-un vas se freaca 2 oua intregi cu sare, se adauga uleiul, apoi treptat faina.
Se amesteca in continuu ca sa nu se formeze cocoloase.
Se subtiaza turnand putin cate putin 250 ml lapte.
Se asaza o tigaie pe foc, se unge cu unt si se toarna din compozitia de clatite.
Se prajesc toate clatitele in acelasi fel, se scot pe rand pe o farfurie si se asaza una peste alta.
Se umplu foile cu un amestec din miere si miez de nuca zdrobit si prajit.
Clatitele umplute se asaza intr-o forma de yena tapetata cu unt si zahar brun.
Peste rulourile de clatite se toarna un amestec din 4 oua, 500 ml lapte si 70 g zahar brun.
Se introduce in cuptorul incins in prealabil la 160 grade pentru 40 minute.