Ingrediente
1 kg fructe de padure amestec
180 g zahar
7-8 felii de paine vechi de o zi
Menta
Zahar pudra pentru servit
Mod de preparare
Intr-un castron puneti fructele de padure impreuna cu jumatate din zahar si lasati pentru jumatate de ora sa se lase sucul din fructe, stoarceti putin si pastrati sucul si fructele la indemana.
Intr-o craticioara puneti 2-3 linguri de apa, adaugati sucul de fructe rezultat mai devreme si zaharul si fierbeti pana se dizolva zaharul.
Luati de pe foc si amestecati cu fructele. Turnati amestecul obtinut intr-un castron conic ce a fost tapetat cu felii de paine pe toti peretii.
Umpleti castronul si puneti capac din felii de paine, presati cu o greutate la indemana (folie de aluminiu si conserve pline), apoi lasati budinca sa stea cateva ore sau o zi la rece.
Serviti cu zahar pudra si menta proaspata.