Ingrediente
65 g cafea prajita si macinata
400 ml lapte
200 g gris
165 g zahar tos
70 g unt
4 oua
Un varf de sare
Mod de prepareare
Peste cafeaua asezata intr-o craticioara, turnati laptele clocotit. Amestecati cu o lingura si lasati sa se raceasca.
Dupa racire, strecurati, asezati intr-o cratita si cand clocoteste adaugati grisul in ploaie.
Amestecati mereu cu lingura si adaugati zaharul tos si untul. Dupa 4-5 clocote luati cratita de pe foc si lasati sa se raceasca.
In grisul racit adaugati galbenusurile amestecand bine cu lingura, apoi incorporati usor albusurile batute spuma tare.
Turnati compozitia intr-o forma unsa bine cu unt si tapetata cu pesmet si coaceti la foc potrivit 30 min
.Serviti simplu sau cu frisca batuta.
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei