Limba de vaca 1 kg
Mazare 500 g
Orez 200 g
Unt 100 g
Oua 2 buc
Sare,Piper
Pesmet 10 g
Mod de preparare
Se spala carnea si se fierbe in apa cu sare. Se curata de pielita, apoi se taie felii subtiri.
Orezul se spala si se fierbe in zeama de carne.
La fel se fierb si boabele de mazare, dar separat.
Se separa ouale, albusurile se bat spuma. Se incorporeaza in orezul fiert amestecat cu galbenusuri. Se tapeteaza o forma cu unt si pesmet.
Se asaza feliile de carne, iar peste carne se pun straturi de orez si mazare. Ultimul strat sa fie de orez. Deasupra se pun bucatele de unt, se acopera si se fierbe pe baie de apa 35 minute.
Se serveste cu smantana sau sos de rosii format din: ceapa, ardei gras, rosii decojite in bulion, cimbru proaspat, ulei, sare, piper.