Budinca de orez cu dulceata de visine

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:53

Cost estimativ: 30 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

50 g zahar
300- 400 g orez cu bob rotund
1,5- 2 litri lapte
1 baton de vanilie

Pentru sosul de visine:
500 g visine fara samburi
50 g zahar pentru dulceata (cu intaritor eventual)


Mod de preparare


Se pun laptele cu zaharul si cu orezul intr-o cratita si se pun pe foc.

Se amesteca din cand in cand, iar cand a dat in fiert se da focul mic, se adauga vanilia si se lasa sa fiarba incet inca 30 de minute.
Se unge un vas cu unt si se adauga orezul cu lapte, se da la cuptorul incins la 150°C pentru 30 minute.
Orezul absoarbe de aproximativ 8-10 ori mai mult lichid decat greutatea sa. Asa ca, inainte sa se dea la cuptor va avea inca o consistenta mai lichida.

Imediat cand se scoate de la cuptor, se pune deasupra un strat de gem rapid si racoritor de visine, pe care il faceti astfel:
scoateti samburii de la visine, puneti 50 g zahar deasupra si lasati-le sa se macereze jumatate de ora, timp in care vor lasa mult sirop si se va intensifica aroma. Puneti-le la fiert pana se ingroasa ca o dulceata. Dulceata rapida trebuie sa stea pe foc maxim jumatate de ora ca sa se pastreze multe vitamine si sa fie fresh.



 

Taguri: